Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe Solar Kit voor Daikin Altherma warmtepompen levert sanitair warmwater via zonnecollectoren

De 3 in 1 warmtepomp!

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Ruim een jaar geleden lanceerde Daikin zijn lucht-water-warmtepompsysteem Altherma voor woningverwarming en sanitair warmwater, als antwoord op de stijgende energieprijzen en groeiende trend naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Het systeem met een nominale verwarmingscapaciteit tussen 5,75 en 16 kW is 3- tot 4-maal zuiniger dan een traditionele ketel op fossiele brandstof. Dankzij de nieuwe uitbreiding kan het nu ook worden gecombineerd met zonnepanelen voor de productie van sanitair warmwater.

Altherma produceert warmwater in een speciaal ontworpen roestvrijstalen tank. Met de Daikin solar kit wordt het mogelijk deze tank aan te sluiten op een ter plaatse geïnstalleerde zonnecollector. De kit kan worden aangesloten op actuele zonnepanelen en is uitgerust met speciale besturingssoftware, die de warmwaterproductie via de zonnecollector voorrang geeft. Wanneer de zonnecollector niet voldoende energie kan leveren, schakelt het systeem automatisch over naar de warmtepomp of de boosterverwarming in de watertank. Deze configuratie haalt 30 tot 70% van de jaarlijkse energiebehoefte voor sanitair warmwater helemaal gratis uit zonne-energie. In warmere klimaten genereert deze primaire energiebron watertemperaturen tot 900C op de zonnigste dagen van het jaar.

Voordelen
Zonne-energie is uiteraard gratis en het hele jaar door in zekere mate beschikbaar. De bedrijfskosten van een sanitair warmwatersysteem op zonne-energie zijn daarom minimaal. Het systeem verbruikt geen brandstof en veroorzaakt geen CO2-emissie, afval of pollutie. Voorts vraagt het systeem na de installatie nauwelijks onderhoud en neemt de uitbreiding met bijkomende bruikbare energie geen extra plaats in.

De Altherma warmtepomp is ontegensprekelijk  een voordelig alternatief voor traditionele verwarming met tot 60% minder energiekosten en tot 70% minder CO2 uitstoot. Dankzij de combinatie met zonnecolletoren wordt de kost voor de productie van sanitair warm water gehalveerd.

www.altherma.be
www.daikin.be