Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

DAIKIN is klaar voor het nieuw Europees energielabel

Daikin Altherma Hybride A++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Vanaf 26 september 2015 worden alle verwarmingsketels en warmwatertoestellen voorzien van een Europees energielabel. Dit label is een stap in de juiste richting voor het ambitieuze Europees 20/20/20 klimaatplan waarbij de uitstoot van CO2 met 20% moet dalen, de energie-efficiëntie met 20% moet stijgen en 20% van de energie op duurzame wijze moet worden opgewekt. Om deze objectieven te realiseren, introduceerde Europa de Eco-design richtlijn. Deze richtlijn stelt een aantal minimum vereisten op gebied van energie-efficiëntie. Als marktpionier optimaliseerde Daikin zijn producten reeds om te voldoen aan deze nieuwe reglementering.

Door de invoerging van het Europese energielabel zal het voor de consument eenvoudig zijn om producten onderling te vergelijken en zo de beste keuze te maken voor zijn installatie.

Neem nu de Daikin Altherma Hybride warmtepomp. Dit intelligente systeem brengt het beste uit twee bestaande technologieën samen door de combinatie tussen een lucht-water warmtepomp (5 of 8kW) en een gascondensatieketel (33 of 27kW). De gasketel zal de warmtepomp enkel ondersteunen bij koudere temperaturen. En dit in functie van de energieprijzen en de rendementen. Het systeem zal dan zelf kiezen welke energiebron toegepast wordt. Zo zal de Daikin Hybride warmtepomp gedurende een groot gedeelte van het verwarmingsproces zowel warmtepomp als gastketel simultaan aansturen. Door te allen tijde voor de meest gunstige energiebron te kiezen, kan er drastisch bespaard worden op de energiefactuur – tot 35%. Niet alleen financieel is deze optie interessant, maar ook qua ecologische prestaties: testen bewezen een sterk verminderde CO2-uitstoot door het hoge rendement. Deze goede resultaten leveren de Daikin Altherma Hybride warmtepomp het A++ label op, wat meteen zichtbaar is op het energielabel.

Ook de Daikin Altherma Integrated Solar Unit, het paradepaardje in het gamma Daikin lage temperatuur lucht/water warmtepompen is goed voor een A++ label voor het energiezuinig verwarmen van de woning.

En door deze Daikin verwarmingssystemen te combineren met thermische zonnepanelen kan zelfs het hoogste Europese energielabel: A+++ worden behaald.

Met Daikin bespaar je niet enkel op je energiefactuur, maar ook aan het milieu. Je bent dus zeker dat je met deze combinatie het beste in huis haalt!

Kortom: Daikin biedt innovatieve oplossingen voor de hoogste efficiëntie.

Klik hier voor meer informatie over de Daikin warmtepompen.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??