Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Warm doorheen de herfst- en wintermaanden met Daikin

Daikin Altherma Integrated Solar Unit

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Nu de zomer definitief achter ons ligt, de herfst begonnen is en de winter in het vooruitzicht ligt, gaat ook de verwarming weer aan. We willen binnenshuis allemaal genieten van een aangename temperatuur, daarom biedt Daikin met hun uitgebreid gamma aan verwarmingssystemen een oplossing voor iedereen.

We draaien de verwarming in de koude herfst- en wintermaanden al snel een paar graden hoger. Om geen torenhoge energiefactuur in de bus te krijgen, kiest men het best voor een energie-efficiënt verwarmingssysteem zoals de warmtepomp. De Daikin warmtepompen verwarmen de binnenruimten én het sanitair water op een milieuvriendelijke en energiezuinige wijze. Voor het verwarmen van ruimten wordt namelijk gebruik gemaakt van een hoogrendementscompressor die de warmte uit de omgevingslucht haalt en in het verwarmingssysteem “pompt”. De calorieën die de warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie.

De warmtepompen kunnen worden aangesloten op verschillende verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren, convectoren enzoverder.

Daikin Altherma Integrated Solar Unit, de energiezuinige oplossing voor het verwarmen, produceren van sanitair warm water en om eventueel te koelen

Daikin beschikt met de Daikin Altherma Integrated Solar Unit over een lage temperatuur lucht/water warmtepomp die uiterst geschikt is voor het werken met lage temperaturen. Zeker voor grote renovaties of nieuwbouwwoningen, die beter geïsoleerd zijn en moeten voldoen aan de hoge normen op het gebied van EPB, is de Daikin Altherma Integrated Solar Unit dé ideale totaaloplossing. Het combineert de warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler HybridCube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte.
De HybridCube energieboiler vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem gecombineerd worden met andere energiebronnen. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie. Dit maakt de Daikin Altherma Integrated Solar Unit zo uniek.

In de Daikin Altherma Integrated Solar Unit werd de Backup Heater weggelaten, wat de EPB-score ten goede komt. Met zijn toprendementen is deze warmtepomp het paradepaardje binnen het Daikin Altherma gamma, goed voor een A++ label voor het energiezuinig verwarmen van de woning. Door dit systeem te combineren met thermische zonnepanelen kan zelfs het hoogste Europese energielabel: A+++ worden behaald.
Het geluidsniveau van de unit is met 40dB(A) voor de binnenunit en 61dB(A) voor de buitenunit behoorlijk laag.
Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert in een aangenamere warmte en lagere energiekosten.

Klik hier voor meer informatie wat betreft de Daikin warmtepompen.

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?