Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Daikin geeft tips voor een lager E-peil

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma Integrated Solar Unit + zonnepanelen A+++

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Ururu Sarara

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Volgens het 20-20-20-plan dient Europa tegen 2020 onder meer 20% meer energie uit hernieuwbare bronnen te halen en 20% minder energie te verbruiken. Om dit te kunnen verwezenlijken dient iedereen zijn steentje bij te dragen. Bouwers en verbouwers kunnen dit doen door het E-peil van hun woning zo laag mogelijk te houden. Hoe lager het energiepeil, hoe energiezuiniger de woning. Dit peil wordt trouwens stapsgewijs aangescherpt van E50 in 2016, E40 in 2018 tot E35 in 2020.

Daikin geeft graag enkele tips om een lager energiepeil te bekomen

Het E-peil geeft de energieprestaties van een woning weer. Vaste installaties zoals de verwarming, de warmwatervoorziening, de ventilatie en de koeling hebben een significante invloed op deze maatstaf.


• Verwarming – sanitair warm water
Verschillende factoren van het verwarmingssysteem hebben een invloed op het E-peil: Hoe lager de temperatuur die het systeem nodig heeft om te verwarmen, hoe lager het E-peil. Vloerverwarming werkt met minder warm water en zal dus voordeliger zijn dan radiatoren. Een warmtepomp heeft eveneens een positiever effect op de energieprestaties dan een gas-of mazoutketel. Men kan nog een stap verder gaan door het plaatsen van zonnepanelen en een zonneboiler.

Daikin beschikt over een systeem dat al deze positieve elementen combineert: de Daikin Altherma Integrated Solar Unit , een lage temperatuur lucht/water warmtepomp die uiterst geschikt is voor het werken met lage temperaturen voor het verwarmen en produceren van sanitair warm water. Het combineert de warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler HybridCube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte. Deze energieboiler vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Verder werd in deze warmtepomp de Backup Heater weggelaten, wat de EPB-score ten goede komt.
Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, kan het systeem aangesloten worden op een zonne-installatie en gecombineerd worden met vloerverwarming. Door dit systeem te combineren met thermische zonnepanelen kan het hoogste Europese energielabel: A+++ worden behaald.


• Ventilatie - koeling
Een goed ventilatiesysteem zal ook zijn invloed hebben op het E-peil. Ga voor een installatie met hoge energie-efficiëntie en A+++ energielabel.

Uiterst geschikt hiervoor is de Ururu Sarara van Daikin. Deze unieke split-warmtepomp kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor de bevochtiging, ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie, en is daardoor een totaaloplossing voor een gezond binnenklimaat in residentiële toepassingen. Dit systeem, dat de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign in de wacht sleepte, is uitermate energiezuinig en heeft, door het gebruik van het koelmiddel R32, een lagere impact op het milieu dan ooit tevoren. Dankzij dit koelmiddel behalen de systemen een SEER tot 9,54 (A+++) en een SCOP tot 5,9 (A+++). Hiermee mogen ze zich nu al de meest energiezuinige units in hun soort op de markt noemen.

Klik hier  en ontdek de Daikin promoties op hun energiezuinige oplossingen.

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?