Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Daikin lanceert het revolutionaire ‘Bluevolution’ gamma op Batibouw 2016

Daikin FTXM Comfort

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Compact Plafondinbouwmodel

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Ururu Sarara

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin online controller

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Daikin lanceert op Batibouw 2016 het Bluevolution gamma dat op een intelligente manier gebruik maakt van de nieuwste technologieën binnen de warmtepompmarkt. Dit gamma rust op drie pijlers: efficiënt de lucht zuiveren, fluisterstille energiezuinigheid, gebruiksvriendelijk verwarmen en koelen.

Bij het Bluevolution gamma staat het creëren van een gezonder binnenklimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid centraal. Het gamma omvat de Ururu Sarara, de nieuwe Daikin Emura, die reeds verscheidene malen bekroond werd voor zijn design met onder meer de Red Dot Award, het gloednieuwe Daikin Comfort FTXM muurmodel en het compact plafondinbouwmodel. Bijkomend wordt het Bluevolution gamma aangevuld door nieuwe multi-buitenunits. Deze laten toe om meerdere Bluevolution binnenunits aan te sluiten op één buitenunit.

Dit nieuwe Daikin gamma maakt gebruik van het koelmiddel R32, een alternatief met lagere milieu-impact dat garant staat voor een betaalbaar comfort en maximale prestaties. R32-producten behalen zowel in vollast als in deellast een hoger rendement en hebben een GWP dat vele malen lager ligt dan bijvoorbeeld R410A. Daarnaast is dit een enkelvoudig koelmiddel, dat achteraf eenvoudiger gerecycleerd kan worden. Hiermee is Daikin als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen al in lijn met de nieuwe EU-voorschriften inzake het gebruik van koelmiddelen in airconditioningssystemen, die pas in 2025 van kracht gaan.

Pijler 1: een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer

De geavanceerde Daikin Flash Streamer technologie werd in het nieuwe Daikin Comfort FTXM muurmodel geïntegreerd. Hierdoor wordt bij dit gamma allergenen, geurtjes en bacteriën door elektronen op hoge snelheid onschadelijk gemaakt. De lucht wordt hierdoor in amper tien minuten gezuiverd. Dit is tot drie en een half keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie. Deze technologie is ook beschikbaar op de Ururu Sarara, het technologische neusje van de zalm van de Daikin wandmodellen. Deze lucht-lucht warmtepomp voor privéwoningen werd in Europa geïntroduceerd in 2013 en is de eerste die gebruikt maakte van het koelmiddel R32.

Pijler 2: uitstekende energieprestaties

De Bluevolution units beschikken over een uitstekend energielabel, tot het A+++ label, de maximale energie-efficiëntie voor zowel verwarming als koeling. Alle modellen zijn geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement, waarbij rekening is gehouden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen tijdens het hele jaar.

Pijler 3: intelligente besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid

De multi-buitenunit kan tot vijf binnenunits aansturen. Elk Bluevolution wandmodel kan via een app worden bediend, waardoor intelligente regeling op afstand mogelijk is. Units kunnen aan afzonderlijke zones en afhankelijk van het stroomverbruik worden toegewezen in overeenstemming met gebruikspatronen, om energie te besparen en het energieverbruik voor verwarming en koeling te bewaken. Zo kan men bijvoorbeeld een zone creëren voor de slaapkamers, of voor het gehele huis. Eén druk op de knop in de app en men kan al de ruimtes van de zone bedienen.

Dankzij de laatste technologische ontwikkelingen in klimaatregeling, zijn alle producten uit het Bluevolution gamma nagenoeg fluisterstil in werking. Intelligente sensoren regelen automatisch de luchtstroom om tocht tot een minimum te beperken en in ruimten waar niemand aanwezig is, wordt het vermogen automatisch beperkt. Bovendien wordt het comfort van de gebruiker nog verhoogd dankzij de 3D-luchtstroom, een functie die zorgt voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte.

Het Bluevolution gamma geeft consumenten de keuze uit het meest uitgebreide gamma met lage milieu-impact en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor privéwoningen.

Ururu Sarara, de eerste totaaloplossing

De Ururu Sarara kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor de bevochtiging, ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie, en is daardoor een totaaloplossing voor het binnenklimaat in residentiële toepassingen. Dankzij het koelmiddel R32 behaalt de unit een SEER tot 9,54 (A+++) en een SCOP tot 5,9 (A+++). Hiermee mogen ze zich nu al de meest energiezuinige units in hun soort op de markt noemen. 

De Daikin Emura: een baanbrekend design van Daikin

De nieuwste generatie Daikin Emura combineert naadloos vormgeving en functionaliteit en mag een toonbeeld van de moderne klimaatregeling worden genoemd. De Daikin Emura toont opnieuw aan dat een intelligent design niet alleen aantrekkelijk is maar ook garant staat voor een hoog energierendement in klimaatregeling. Het resultaat is een ongeëvenaard binnenklimaat en een ideale oplossing voor zowel architecten en interieurontwerpers, als voor huiseigenaars.

Daikin Comfort FTXM muurmodel: discreet en stijlvol

Het nieuwe Comfort muurmodel met discreet en modern ontwerp zorgt voor een optimaal rendement en comfort in elke ruimte. Deze unit kan koelen en verwarmen en zorgt eveneens voor zuivere en gezonde binnenlucht. Het minimalistische en moderne design zorgt ervoor dat deze unit discreet en onopvallend blijft.

Het plafondinbouwmodel

Dit compact, ingebouwd plafondmodel kan niet enkel verwarmen en koelen, maar kan ook als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder dat de temperatuur wijzigt. De geïntegreerde luchtfilter, die de kleinste stofdeeltjes opvangt, garandeert een constante toevoer van schone lucht. Het toestel beschikt eveneens over een droogprogramma, wat de luchtvochtigheid in de ruimte vermindert zonder variaties in de kamertemperatuur.

De Daikin Multisplit lucht-lucht warmtepomp

Deze warmtepomp is het interessantste alternatief dat troeven als energiezuinigheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid combineert. In tegenstelling tot klassieke elektrische verwarmingstoestellen heeft deze warmtepomp ook een koelfunctie. Doordat de warmte uit de buitenlucht wordt gehaald zijn het energieverbruik en de CO2-uitstoot ook veel lager. Het systeem bestaat uit een buitenunit waar tot vijf binnenunits aan verbonden kunnen worden, die afzonderlijk werken. Deze units hoeven ook niet allemaal op hetzelfde moment geïnstalleerd te worden, handig voor beperkte budgetten of langetermijnprojecten.

Meer info

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?