Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Optimaliseer de kwaliteit van de binnenlucht met de Daikin luchtreinigers

Ururu luchtreiniger

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Voor het welbehagen van de mensen die er dagelijks vertoeven, is een gezonde lucht binnenshuis of op kantoor van groot belang. Veel mensen staan er niet bij stil, maar de binnenlucht is vaak zwaarder vervuild dan men zou denken.

De luchtvervuilingsgraad binnenshuis ligt zelfs gemiddeld 1,5 tot 2,5 maal hoger dan de omgevingslucht[1]. De vervuiling buiten is grotendeels door het verkeer te verklaren, maar tot 55% van de schadelijke vluchtige stoffen binnenshuis is niet afkomstig van het verkeer buiten, maar van bronnen binnenshuis. Denk bijvoorbeeld maar aan (fijn) stof, schoonmaakproducten en kaarsen.

Aangezien we zo’n 60 tot 95% van onze tijd binnenhuis doorbrengen, is het geen overbodige luxe om een Daikin luchtreiniger in huis te halen, die binnenlucht effectief zuivert van stof, pollen, bacteriën, virussen, onaangename geuren, schadelijke gassen, haren van huisdieren en vluchtige organische componenten (VOC’s).

De luchtreinigers van Daikin oogsten wereldwijd veel bijval: het UK Allergy Certificate en de TüV-erkenning besvestigen de doeltreffendheid van de Daikin units.

Ururu luchtreiniger

De Ururu luchtreiniger staat een trapje hoger dan de luchtreiniger MC707VM in het DAIKIN-gamma. Het vocht voor de behandeling van de binnenlucht wordt gehaald uit een watertank. Via een luchtfilter wordt het water overgedragen aan de aangevoerde lucht en zo opnieuw in de ruimte verspreid. Gelijktijdig wordt de lucht gereinigd om zo het comfortgevoel in de ruimte te verbeteren.

De watertank en filter zitten heel eenvoudig bereikbaar achter het frontpaneel van de Ururu Air Purifier. Op die manier kan de tank eenvoudig worden bijgevuld en de filter al even gemakkelijk worden onderhouden.

Interesse in deze Daikin luchtreiniger ? Kom ons bezoeken op onze Daikin Stand tijdens Batibouw (Paleis 12, stand 411).

[1] Bron : studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch onderzoek.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?