Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

Wil je topisolatie én veel licht in huis? Dat kan met het nieuwe glas SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE!

Wil je topisolatie én veel licht in huis? Dat kan met het nieuwe glas SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE!

Foto: Saint-Gobain Building Glass

Bouw je een nieuwe BEN-woning ? Of BENOveer je je bestaande woning?  Dan droom je wellicht zoals iedere bouwer en verbouwer van ‘een groot ruimtegevoel’ en ‘veel lichtinval’. Van veel glas dus, dat veel natuurlijk zonlicht en warmte binnenlaat. Maar uiteraard wil je ook bepaalde strikte isolatiewaarden voor je lage-energie of bijna-energieneutrale woning halen. En ben je misschien bang dat dat met veel glas niet gaat lukken. Met de nieuwe generatie beglazing SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE hoef je geen compromissen meer te zoeken. Integendeel. Want hiermee haal je het maximum aan isolatie én aan natuurlijk daglicht uit je glas.

Haal probleemloos de energie-eisen

In een BEN-woning (nieuwbouwwoning) of een BENOvatie (verbouwing) mag de Ug-waarde maximaal 1,1 W/m²K zijn. Hoe kleiner de Ug-waarde, hoe beter het glas thermisch isoleert.

SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE heeft een Ug-waarde van 1,0 W/m²K. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw, haal je de energie-eisen met SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE dus moeiteloos. Zeker als je deze beglazing combineert met een zogenaamde warm-edge afstandshouder. Deze superisolerende afstandshouder die de traditionele aluminium afstandshouder vervangt, beperkt het warmteverlies aan de glasranden tot een minimum, leidt tot een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen en vermindert de koude-uitstraling vanaf het raam.

Maar er is meer…

Maximale zonnewarmtewinsten

Het is niet enkel de thermische isolatie (de Ug-waarde) die de energiezuinigheid van een raam bepaalt. Ook de zontoetredingsfactor g, uitgedrukt in %,is van minstens even groot belang. En precies daarom behoort SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE (Ug-waarde 1,0 / g-waarde 0,60) tot de meest energiezuinige beglazingen die er op de markt te vinden zijn…

Je verwarmingsfactuur daalt omdat de thermische isolatiewaarden van SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE 10% hoger liggen dan standaard dubbele hoogrendementsbeglazing en tot 3 x hoger liggen dan ‘gewone dubbele beglazing’ én je profiteert ook nog eens extra van gratis zonnewarmtewinsten dankzij de hoge zontoetredingsfactor van SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE . Daarnaast daalt ook je elektriciteitsfactuur. De grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval zorgt er immers voor dat je minder kunstmatig licht moet gebruiken.

Essentieel voor je comfort en welzijn

Tot maar liefst 90% van onze tijd brengen we binnenshuis door. Voldoende natuurlijk licht in onze huizen, kantoren of werkruimten is dan ook erg belangrijk, want licht beïnvloedt ons lichaam en onze mentale gezondheid in hoge mate. Een licht huis, kantoor of werkruimte maakt je energieker en blij en zorgt ervoor dat je op je best functioneert. In donkere periodes heeft zo’n 3% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar last van ‘winterblues’ of zelfs depressies. In de lente – als er weer meer licht is de dagen lengen – verdwijnen alle symptomen vaak als sneeuw voor de zon.

Daglicht geldt immers als een van de belangrijkste motoren van onze biologische klok, die geregeld wordt via lichtgevoelige cellen in onze ogen. Te weinig natuurlijk licht kan ons bioritme behoorlijk verstoren. Dat kan leiden tot een overmatige productie van het slaaphormoon melatonine of een te lage productie van cortisol, het hormoon dat energie levert voor overdag. Daardoor kunnen we ons moe, neerslachtig, lusteloos of hongerig gaan voelen. Licht heeft ook een duidelijke invloed op werkvlak. Uit onderzoek is gebleven dat voldoende daglicht zorgt voor productievere medewerkers. Een tekort aan daglicht leidt tot een lagere concentratie en mindere prestaties.  

Haal nog meer uit je glas!

Naast veel natuurlijke lichtinval, weinig reflectie, een uitstekende thermische isolatie en gratis zonne-energie, kunnen er aan de SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE -beglazing nog extra glasfuncties worden toegevoegd als je dat wil. Zo kan je het glas een extra akoestisch isolerende laag laten geven om geluidshinder te beperken (ECLAZ ONE SILENCE). Of je kan kiezen voor een letselwerende laag om verwondingen te voorkomen in geval van glasbreuk (ECLAZ ONE SAFE) of een inbraakvertragende laag zodat inbrekers langer buiten gehouden worden (ECLAZ ONE PROTECT.)

Klik hier voor meer info! 

Meer informatie over dit bericht?

Brochure SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??