Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

De optimale glaskeuze voor uw lage-energiewoning of passiefhuis

Energiebewust (ver)bouwen, het bouwen van lage-energiewoningen en passiefhuizen wordt een steeds betere investering door de stijgende stookkosten. De zeer performante dubbele beglazingen zoals SGG CLIMAPLUS ONE en de drievoudige beglazingen uit het gamma SGG CLIMATOP van Saint-Gobain Glass garanderen een nooit geziene thermische isolatie waardoor je volop van daglicht en zonnewarmte kan genieten.

SGG CLIMAPLUS ONE: milieuvriendelijke beglazing
Dit performant dubbelglas richt zich tot mensen die duurzaam willen (ver)bouwen. De nieuwe SGG CLIMAPLUS ONE is de voortrekker van dubbele beglazing op de markt met een U-waarde van 1.0 W/m²K. Tegenover gebruikelijke hoogrendementsbeglazing met een U-waarde van 1.3 W/m²K besparen gebruikers al 25 % op hun warmteverliezen via het glas.

SGG CLIMATOP ULTRA-N voor lage-energiewoningen
SGG CLIMATOP ULTRA N, een superisolerend drievoudig glas (U-waarde: 0,7W/m²K of beter) is de ideale beglazing voor wie wil isoleren op het allerhoogste niveau met lage stookkosten. Bovendien blijft het mogelijk grote raamopeningen te beglazen en om aan de energieprestatieregelgeving te voldoen.

Nieuw SGG CLIMATOP MAX op maat van passiefhuizen
Met hun luchtdichte, compacte constructies streven passiefhuizen naar het allerhoogste energieprestatieniveau. Voor de beglazing ligt de lat hoog. De SGG CLIMATOP MAX beglazing laat zonne-energie maximaal invallen, noodzakelijk voor de opwarming van de passiefhuizen en beantwoordt met een U-waarde van ≤ 0,7 W/m²K, of beter, aan de meest veeleisende isolatievoorwaarden.

Perfect doorzicht met SGG BIOCLEAN
Door het hoge isolatieniveau van deze beglazingen kan zich, vooral ’s morgens, damp afzetten op de buitenzijde van de koude buitenruit. Dit is normaal en eenvoudig te beperken door te kiezen voor een zelfreinigende SGG BIOCLEAN coating langs de buitenkant. De ruit blijft langer schoon door de reinigende werking van regenwater in combinatie met de UV-straling van de zon, die vuilresten afbreekt.

Info?
Glass Line
Gratis nummer 0800-99800
Eelke werkdag van 13 tot 17 u.
Of op www.saint-gobain-glass.com .

Foto’s: Kronos Architectuur

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?