Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

Saint-Gobain Glass lanceert de applicatie "Glass Compass" voor smartphones en iPad

Saint-Gobain Glass heeft een IT-applicatie ontwikkeld die uniek is in de sector: ‘Glass Compass’ voor iPad en smartphones, waarmee je snel en eenvoudig kan bepalen welk glastype het beste scoort in functie van de woning.

De ‘Glass Compass’-applicatie is speciaal gecreëerd voor de Smartphones en de multimediatabletten. Deze applicatie is uiterst geschikt als geheugensteun voor architecten, aannemers alsook voor particulieren die voor de juiste glaskeuze staan. Met behulp van dit gebruiksvriendelijk werkinstrument bepaalt men het meest geschikte glastype voor iedere woning (lage energiewoning of passiefhuis) en in functie van de oriëntatie van het huis.

De ‘Glass Compass’-applicatie geeft op een zeer eenvoudige manier weer (zie foto) welke glastype van Saint-Gobain Glass de beste combinatie biedt van thermische isolatie en zonnewarmtewering en op deze manier bijdraagt tot het optimaal binnenklimaat in de woning. Deze uiterst gebruiksvriendelijke applicatie leidt tot een betere keuze van het efficiëntste glas en draagt bij tot de beperking van de CO2 uitstoot.

Deze gratis applicatie is geschikt voor het Androidplatform en beschikbaar in de Appstore van Apple voor de iPhone/iPad.

Energiecalculator

In de nabije toekomst zal deze applicatie worden uitgebreid met een energiecalculator, die op basis van de keuze van een bepaald type glas, de financiële impact van energiebesparing berekent.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?