Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

U wenst toch ook het beste (isolatie)glas?

Wist u dat ongeveer 15% van de warmte in een woning via ramen en deuren ontsnapt? Uw huis (na-)isoleren doet u dan ook niet enkel door isolatiemateriaal aan te brengen in het dak, aan de gevel of tegen ondergronden. Ook uw ramen en vooral het glas spelen hierin een belangrijke rol. Wenst u het beste isolatieglas, kies dan voor SGG ClimaPlus One of voor SGG Climatop XN. Als u uw bestaand glas hiermee vervangt, maakt u trouwens aanspraak op extra premies….

SGG ClimaPlus One, de nieuwe generatie hoogrendementsbeglazing

SGG ClimaPlus® One heeft hetzelfde gewicht en dezelfde beperkte dikte (handig als enkel het glas vervangen moet worden en niet het raamwerk) als hoogrendementsglas, maar isoleert nog beter. Qua thermische isolatiewaarde positioneert SGG ClimaPlus One (U-waarde 1.0 W/m²K) zich namelijk tussen hoogrendementsglas (dit is glas dat met een U-waarde van 1,1 W/m²K sowieso al 3 x beter isoleert dan gewoon dubbel glas) en drievoudige beglazing (zie hieronder).

Deze extra isolatiewaarde is niet alleen handig meegenomen voor de extra energiebesparing die u zo realiseert, maar ook voor de premies die u kan krijgen.

Als u in Vlaanderen enkel glas vervangt door hoogrendementsglas (Ug 1.1 W/m²K of beter), krijgt u van de netwerkbeheerder een premie van 12 euro per m². Als u enkel of dubbel glas vervangt door glas met een Ug van 0.8 W/m²K of beter, krijgt u een premie van 15 euro per m². U kunt ook een hogere premie krijgen als u de vervanging van uw ramen combineert met de isolatie van uw buitenmuren, de zogenaamde combipremie. En als u de vervanging van glas combineert met de vervanging van schrijnwerk, kan u ook aanspraak maken op een renovatiepremie. Meer info over de premies glas in Vlaanderen vindt u hier.

Als u in Brussel de bestaande beglazing vervangt door hoogrendementsglas met een Ug –waarde van hooguit 1.2 W/m²K, krijgt u – afhankelijk van uw inkomen – 10 tot 20 euro per m². U krijgt nog eens 5 euro per m² extra als u kiest voor glas met een Ug tussen 0.6 en 1.1 W/m²K. Als het glas een Ug van 0.6 W/m²K of beter heeft, is er 10 euro extra. In bepaalde zones worden de premies verhoogd. En daarnaast kan u ook een beroep doen op de renovatiepremie van het Brussels geweest. Meer info over de premies glas in Brussel vindt u hier.

SGG Climatop XN, drievoudige beglazing met optimale prestaties op het vlak van energie-efficiëntie en lichttransmissie

Even hoge premies maar nog meer energiebesparing bekomt u als u kiest voor SGG Climatop XN  (Ug tot 0.6 W/m²K). Deze beglazing SGG CLIMATOP XN zorgt trouwens niet alleen voor een uitzonderlijk hoge energie-efficiëntie maar ook voor het hoogste niveau op het vlak van lichttoetreding (tot 74%).

Interessant want dankzij het efficiënt gebruik van daglicht verbetert u uw binnenklimaat nog meer en gebruikt u minder kunstmatig licht. Opnieuw een besparing op energie en CO2-uitstoot...!

Combineer thermische isolatie met andere glasfuncties!

Glas kan trouwens zo veel meer dan isoleren en energie besparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, privacy en een easy-to-cleanfunctie. Al deze functies kan u toevoegen aan uw hoogrendementsglas of aan uw drievoudig glas. Doe de glaskeuzetest op www.glaskeuze.be en ontdek welk type glas u op het lijf geschreven is.

Meer informatie over dit bericht?

Brochure ClimaPlus One
Brochure Climatop XN

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?