Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

Kies het juiste glas voor uw lage-energie- of BEN-woning!

SGG Climaplus One

Foto: Saint-Gobain Building Glass

SGG ClimatopXN

Foto: Saint-Gobain Building Glass

Doe de glaskeuzetest

Foto: Saint-Gobain Building Glass

Bouwt u een lage-energie- of een BEN-woning? Of wil u uw bestaande woning zo energiezuinig mogelijk maken? Dan kiest u natuurlijk ook voor het beste isolatieglas. Met SGG ClimaPlus One en SGG Climatop XN biedt Saint-Gobain Glass u 2 types beglazingen aan die optimaal zijn afgestemd op lage-energie en BEN. Wil u nog meer dan alleen isolatie uit uw glas halen? Dat kan! Dankzij Saint-Gobain Glass kan u namelijk ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, privacy en een easy-to-cleanfunctie aan uw hoogrendementsglas of aan uw drievoudig glas toevoegen.

SGG ClimaPlus One de nieuwe generatie hoogrendementsbeglazing

SGG ClimaPlus® One heeft hetzelfde gewicht en dezelfde beperkte dikte als hoogrendementsglas, maar isoleert nog beter. Qua thermische isolatiewaarde positioneert SGG ClimaPlus One (U-waarde 1.0 W/m²K) zich namelijk tussen hoogrendementsglas (dit is glas dat met een U-waarde 1,1 W/m²K van sowieso al 3 x beter isoleert dan gewoon dubbel glas) en drievoudige beglazing (zie hieronder).

SGG Climatop XN, drievoudige beglazing met optimale prestaties op het vlak van energie-efficiëntie en lichttransmissie

Even hoge premies maar nog meer energiebesparing bekomt u als u kiest voor SGG Climatop XN (Ug tot 0.6 W/m²K). Deze beglazing SGG CLIMATOP XN zorgt trouwens niet alleen voor een uitzonderlijk hoge energie-efficiëntie maar ook voor het hoogste niveau op het vlak van lichttoetreding (tot 74%). Interessant want dankzij het efficiënt gebruik van daglicht verbetert u uw binnenklimaat nog meer en gebruikt u minder kunstmatig licht. Opnieuw een besparing op energie en CO2-uitstoot...!

Haal 6 x meer uit uw buitenbeglazing

Uiteraard kiest u voor goed warmte-isolerend glas, maar glas kan zo veel meer dan energie besparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, privacy en een easy-to-cleanfunctie. Het is dan ook nuttig om vóór de keuze van een nieuwe hoogrendementsbeglazing, de combineerbaarheid met andere functies te overwegen.

Zo zal wie ramen heeft op het zuiden en zuidwesten enorm profiteren van een zonwerende laag op het glas. Zoveel stiller en zuiniger dan een energievretende airco  en ook mooier dan zonweringssystemen die wel eens onderhoud vragen.

Glas met een inbraakwerende functie maakt het veel moeilijker om via het raam binnen te dringen. Deze beglazing is samengesteld uit minstens twee glasbladen waartussen zich een flinterdunne en extreem sterke folie bevindt. Hoe meer lagen tussen de glasbladen, hoe moeilijker het binnendringen.

Geluidswering werkt eveneens op basis van een folie, met speciale akoestische eigenschappen.

Met een zandstraling of figuurglas creëert u privacy of een persoonlijke esthetische toets in uw woning.

Last but not least is er de zelfreinigende functie. Zelfreinigend glas is voorzien van een wateraantrekkende coating op het buitenglasblad, zodat bij regen het glas wordt schoongespoeld. Resultaat is dat je heel wat minder de ramen moet lappen.

Het is mogelijk meerdere functies te combineren. Grote ramen op de achtergevel kunnen bijvoorbeeld inbraakwerend, zonwerend en zelfreinigend zijn.

Doe de glaskeuzetest op www.glaskeuze.be en ontdek welk type glas u op het lijf geschreven is.

Meer informatie over dit bericht?

Brochure SGG ClimaPlus One
Brochure SGG Climatop XN

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??