Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

Wees niet bang van glas als je een lage-energie- of een BEN-woning bouwt!

Wie bouwt, wil steevast ‘veel lichtinval en een groot ruimtegevoel’. Veel glas dus. Maar mensen die een lage-energiewoning of een BEN-woning bouwen denken vaak dat glas de energieprestaties van hun woning vermindert. Onterecht, zolang je maar met 4 zaken rekening houdt…

  1. Let op de thermische isolatie van het glas (Ug-waarde). In een BEN-woning mag de Ug-waarde maximaal 1,1 W/m²K zijn. Hoe kleiner de Ug-waarde, hoe beter het glas thermisch isoleert. Dubbele hoogrendementsbeglazing heeft een Ug-waarde van 1,0 W/m²K. Bij drievoudige hoogrendementsbeglazing kan de Ug-waarde oplopen tot 0,5 W/m²K.
  2. Let op de mate waarin het glas de warmte van de zon doorlaat (g-waarde of zontoetredingsfactor). Hoe hoger de g-waarde, hoe mean passieve zonnewarmtewinsten en van veel daglicht in je woning geniet.
  3. Kies je beglazing in functie van de oriëntatie van de woning. Van noordwest tot noordoost neem je  minder grote oppervlakken met SGG CLIMAPLUS® ONE. Het hoogrendementsglas SGG CLIMAPLUS ONE heeft een warmtedoorgangscoëfficiënt Ug van 1,0 W/m²K. Die hoge isolatiewaarde biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo heb je minder warmteverliezen en dus minder stookkosten. Er is geen koudezone meer aan het raam. Daardoor beschik je over meer leefruimte. De condensvorming wordt tot een minimum beperkt. In combinatie met een warm-edgeafstandshouder levert het raam een nog betere thermische prestatie.
    Van zuidoost tot zuidwest kies je voor mooie volumes met SGG CLIMATOP® XN , om maximaal te genieten van het zonlicht en de zonnewarmte !  De drievoudige beglazing SGG CLIMATOP XN bestaat uit drie glasbladen, twee thermisch isolerende coatings en argongas in de twee spouwen. Het geheel biedt een uitstekende thermische isolatiewaarde (Ug 0,6 W/m²K) en een hoge passieve zonnewinst (g-waarde 0,56).
  4. De thermisch isolerende prestatie van het beglaasde raam kan je verbeteren door te kiezen voor een warm-edge afstandshouder . Deze superisolerende afstandshouder die de traditionele aluminium afstandshouder vervangt, beperkt het warmteverlies aan de glasranden tot een minimum, leidt tot een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen en vermindert de koude-uitstraling vanaf het raam. Daarnaast wordt het risico op condensatie aan de rand van het isolatieglas ter hoogte van de sponning aanzienlijk verminderd, alsook de kans op schimmelvorming op het raamwerk.

Meer informatie over dit bericht?

SGG CLIMAPLIS ONE
SGG CLIMATOP XN

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?