Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Saint-Gobain Building Glass en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuw: anti-condenshoogrendementsbeglazing VIEWCLEAR

Nieuw: anti-condenshoogrendementsbeglazing VIEWCLEAR

Foto: Saint-Gobain Building Glass

Zicht, licht en thermische isolatie zijn de primaire functies van glas, maar in bepaalde omstandigheden werkt hoogisolerend glas, precies door zijn hoge isolatie, condensvorming op de buitenruit in de hand. Dé oplossing: anti-condensbeglazing VIEWCLEAR van Saint-Gobain.

Om effectief energie te besparen, worden de eisen en normen met  betrekking tot de isolatie van de gebouwschil steeds strenger. De isolerende kwaliteit van de kozijnen en de beglazing speelt daarbij een belangrijke rol. Maar hoe lager de U-waarde van ramen, hoe groter de kans dat er zich aan de buitenkant van het glas condens gaat vormen. Bij drievoudige beglazingen kan dit het geval zijn tot ongeveer 45 dagen per jaar.

Oorzaken condensatie

Condens aan de buitenkant van isolerend glas is geen bouwtechnische fout. Er is ook niets mis met je ramen. Integendeel: het is een bewijs dat je glas zeer goed isoleert. Condens op de buitenruit van isolerend glas verschijnt wanneer de temperatuur op deze zijde van de beglazing lager wordt dan de buitentemperatuur en wanneer de temperatuur van het buitenglasoppervlak lager wordt dan het dauwpunt,dit is de temperatuur waarop de waterdamp in de buitenlucht vloeibaar wordt.

Bij hoogrendementsglas zijn er maar minimale warmteverliezen van binnen naar buiten. Maar hoe minder warmtetransfer van binnen naar buiten, hoe kouder de buitenruit kan worden. Vooral in de lente en de herfst, tijdens vochtige koude nachten met open hemel, kan condens op de buitenruit ontstaan. Als er weinig of geen wind is, blijft condens langer op de buitenruit aanwezig.

De anti-condensoplossing

Met VIEWCLEAR® geniet je het hele jaar door van optimaal thermisch comfort én een ongehinderd zicht doorheen je glas. VIEWCLEAR is een corrosiewerende en duurzame coating (klasse A) die bij isolatieglas op de buitenzijde van de buitenruit zit. Deze harde coating houdt de warmte in het glas en voorkomt dat de temperatuur van de buitenruit zakt tot onder het dauwpunt. Daardoor wordt het aantal dagen met condensvorming op de buitenruit aanzienlijk verminderd. Naast een hoge transparantie garandeert VIEWCLEAR eveneens een maximale lichtinval. 

VIEWCLEAR biedt niet enkel optimaal visueel comfort, maar ook optimaal thermisch comfort en een optimale energiebesparing, zeker in combinatie met de low e-coatings aan de binnenzijde van de beglazing: PLANITHERM XN of PLANITHERM ONE in dubbel (CLIMAPLUS) of drievoudig (CLIMATOP) glas.

VIEWCLEAR is op aanvraag eveneens beschikbaar in combinatie met de extra heldere
DIAMANT-beglazing.

Meer info: www.saint-gobain-glass.com  

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?