Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Koramic en is dus niet geschreven door Livios.

In 4 stappen naar een energiezuinige woning met www.renovatie2020.be

Foto: Koramic

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid (minister Freya Van den Bossche) heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020. De Vlaamse verbouwer heeft dus nog exact 10 jaar om energieverstandige maatregelen te treffen. De website www.renovatie2020.be reikt hem hierbij een helpende hand.

De website www.renovatie2020.be gidst de surfer doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuinigere woning: 

1. isolatie van het dak en/of de zoldervloer,
2. vervanging van enkele beglazing door hoogrendementsglas,
3. vervanging van een verouderde verwarmingsinstallatie door een condensatieketel of een warmtepomp,
4. andere energiebesparende maatregelen, met name muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming. 

Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar  documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Bovendien worden tal van referenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

Surfen naar www.renovatie2020.be is bijgevolg dé manier bij uitstek om het energieverbruik en de CO²-uitstoot te verminderen, het wooncomfort te verhogen en het energieprestatiecertificaat - en dus de waarde - van uw woning te verbeteren. Wie nu investeert in energiebesparing, wordt trouwens beloond met heel wat premies en een belastingvermindering. Zo is uw investering meestal al op enkele jaren terugverdiend.

www.renovatie2020.be werd gerealiseerd i.s.m. Recticel Insulation, Isover, Wienerberger, Viessmann, Deceuninck en het Vlaams Energieagentschap.