Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Koramic en is dus niet geschreven door Livios.

Renoveren begint bij het dak !

Foto: Koramic
Foto: Koramic

Wie zijn dak wenst te renoveren en een esthetische meerwaarde geven, zijn de Koramic kleidakpannen uiterst geschikt. Koramic kleidakpannen bereiken gemakkelijk een levensduur van 150 jaar, ontwikkelen in de loop der jaren een mooi patina en zijn zeer vorstbestand. De pannen zijn bovendien perfect herbruikbaar en kunnen in een mum van tijd individueel worden vervangen.

Een duurzame dakpan moet in ons klimaat vorstbestendig zijn. Koramic garandeert op al zijn kleidakpannen een vorstbestendigheid voor een periode van 30 jaar! Een dak opgebouwd met kleidakpannen vraagt weinig onderhoud. En als er achteraf toch nog ingrepen moeten gebeuren, dan kan dit op vrij eenvoudige wijze. Dit is te danken aan de handige formaten en de eenvoudige plaatsingswijze van kleidakpannen. Met het oog op dergelijke onderhoudswerken – bijvoorbeeld na een uitzonderlijk zware storm – of een toekomstige uitbreiding van de woning is het belangrijk dat u kiest voor een betrouwbare kleidakpannenfabrikant. Koramic produceert reeds sedert 1883 kleidakpannen en heeft bijgevolg zijn betrouwbaarheid als fabrikant in België bewezen! 

In vergelijking met dakpannen in andere gebruikelijke materialen wegen Koramic kleidakpannen een heel stuk minder per m². Gunstig voor het transport en voor de dakconstructie, die lichter – en dus makkelijker en goedkoper – uitgevoerd kan worden.

Door de stabiele eigenschappen van de bestanddelen behouden Koramic kleidakpannen hun kleur. Onder het niet te vermijden natuurlijke patina blijft de oorspronkelijke kleur behouden. 

U wilt het regenwater opvangen en hergebruiken om de toiletten te spoelen, de was te doen, …? Maar u wilt geen verkleurd of verontreinigd regenwater? Met een hellend dak afgewerkt met Koramic kleidakpannen vangt u een maximale hoeveelheid regenwater op. Het regenwater blijft helder en zuiver, want kleidakpannen scheiden geen vervuilende stoffen af.  Door hun mooie patine en lange levensduur kunt u kleidakpannen ook hergebruiken bij renovatieprojecten. Beschadigde en niet hergebruikte rode pannen worden gerecycleerd.

Voor meer info: www.koramic.com

Wat schreef de Livios-redactie over dak?