Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Koramic en is dus niet geschreven door Livios.

4 nieuwe kleuren geven de vlakke Façatile kleipan nog meer panache

Facatile Aubergine gesmoord

Foto: Koramic

Facatile Siena rood

Foto: Koramic

Facatile Terra bruin

Foto: Koramic

Facatile Zandgrijs

Foto: Koramic

De Façatile kleipan van Wienerberger, fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en concepten, blijkt een schot in de roos. Bouwheren vallen massaal voor de vlakke Koramic kleipan die een strakke, hedendaagse gevelafwerking mogelijk maakt, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. Wienerberger maakt de toepassingmogelijkheden nu nog interessanter door de introductie van vier gloednieuwe kleuren: aubergine gesmoord, siena rood, zandgrijs en terra bruin.

Unieke gevelbekleding

De Façatile gevelkleiplan levert niet alleen een vlakke en minimalistische gevel op, maar vormt ook een regendichte en ademende keramische huid. De pan wordt namelijk verticaal regendicht geplaatst op een uitgevlakte houten draagstructuur.

Daarmee is de Façatile een ideale oplossing voor de na-isolatie van niet-geïsoleerde muren of van slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad. Omdat de dakdekker de plaatsing op zich neemt, verlopen de werken snel en probleemloos. Dat komt de timing en de prijs van de plaatsing ten goede.

Net zoals de kleidakpannen uit het Koramic gamma wordt de Façatile op een ecologische wijze vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Zij heeft een lange levensduur en een hele reeks unieke technische eigenschappen. Zij is met name UV-bestendig en kleurvast, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht. Wienerberger garandeert ook een vorstbestendigheid van 30 jaar.

Compleet systeem met handige hulpstukken

Handige hulpstukken vergemakkelijken de plaatsing en dragen bij tot een prijsbewuste en mooie afwerking. Met de inox Façaclip kan de dakdekker elke pan in één beweging zowel vastschroeven als vastclipsen, wat resulteert in een drievoudige bevestiging.

Voor de aansluiting op een hellend dak of ter hoogte van de dakrand van een plat dak kan de plaatser terugvallen op een speciaal keramisch eindstuk. Ook details zoals de aansluitingen aan ramen, deuren en hoeken zijn heel eenvoudig uit te voeren. Met het aluminium gevelhoekprofiel kan hij de buitenhoeken van het gebouw strak afwerken. Het aluminium ventilatieprofiel voorkomt dat insecten en ongedierte tot achter de gevel kunnen doordringen.

Rijk aan kleur

Met de vier nieuwe kleuren is de Façatile kleipan, een oogstrelende kruisbestuiving van techniek en esthetiek, voortaan verkrijgbaar in zeven varianten: natuurrood, antraciet mat, blauw gesmoord, aubergine gesmoord, siena rood, zandgrijs en terra bruin.

Voor meer info: www.koramic.com

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 21 februari-3 maart 2013
Stand 309 in hal 5