Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Een duurzame woning start met energiezuinig buitenschrijnwerk

Dankzij het sterke aluminium zijn grote glaspartijen met veel lichtinval mogelijk.

Foto: Sapa

De ramen van Sapa koppelen stijlvol design aan buitengewone thermische prestaties.

Foto: Sapa

Onze innovatieve Circal-producten bestaan uit minimaal 75% gebruikt aluminium.

Foto: Sapa

Wie met bouwen of renoveren bezig is, weet dat duurzaam en energiezuinig bouwen de heilige graal is. Onze droomwoning moet niet enkel jarenlang meegaan, maar tegelijkertijd ook energiezuinig, stijlvol en milieuvriendelijk zijn. Een investering in de juiste ramen en deuren is hierbij één van de belangrijkste factoren.

Bij Sapa begrijpen we dit en zetten we hier sterk op in. Met onze thermisch performante producten, zoals Avantis Smartline 70 SHI (Uf: 1,1 W/m2K tot 1,4 W/m2K) en Avantis 95 SHI (Uf en Uw ≤ 0,80W/m2K), creëer je zomer en winter een beter binnenklimaat, bespaar je op jouw energiefactuur en draag je onrechtstreeks bij tot een beter leefmilieu. Oordeel zelf hoe ramen en deuren uit aluminium hand in hand gaan met duurzaamheid:

  • Aluminium is 100% recycleerbaar zonder verlies in kwaliteit.
  • Aluminium roest, slijt of rot niet. Hierdoor gaan Sapa ramen en deuren jaren lang mee en zijn ze extra milieu- en onderhoudsvriendelijk.
  • Aluminium is zeer sterk en vervormt of buigt niet. Grote glaspartijen met slanke profielen en veel lichtinval zijn daardoor kinderspel.
  • De aluminium raam- en deurprofielen van Sapa koppelen sterk geluidsisolerende kwaliteiten aan buitengewone thermische prestaties. En dat merk je aan je energiefactuur.
  • De ventilatieroosters dragen bij tot een optimaal binnenklimaat.

Bij de productie van ons aluminium trekken we al jaren de milieubewuste kaart en kiezen we voor hernieuwbare energie en de modernste technologieën.

Maar hier houdt het nog niet op. Wist je dat het recycleren van aluminium slechts 5% van de energie, die nodig is voor de productie van nieuw aluminium, vereist? Kortom: hoe hoger het aandeel gerecycleerd materiaal, hoe beter voor het milieu. Met onze innovatieve Circal-producten zetten we opnieuw een stap vooruit. Deze producten bestaat uit minimaal 75% gebruikt aluminium. De aluminium ramen, deuren en gevels worden uit bestaande gebouwen gerecupereerd en in eigen beheer gerecycleerd. Binnenkort verkrijgbaar in de Confort Smartline serie.

Benieuwd naar hoe Sapa kan bijdragen aan jouw duurzame en energiezuinige droomwoning?

Een Sapa AluminiumVakman in jouw buurt vertelt je er alles over. Met de superisolerende profielen van Sapa kies je voor topkwaliteit, stijlvol design en de ongeëvenaarde service van de Sapa AluminiumVakman.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?