Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Sapa Building System : Avantis 70 - hoogwaardig thermisch isolerend aluminium profiel

foto

Foto: Sapa

Met Avantis 70, een hoogwaardig thermisch isolerend aluminium profiel voor ramen en deuren, overtreft Sapa Building System ruimschoots de huidige isolatienormen. Het nieuwe profiel garandeert de gebruiker een flinke besparing op de energiefactuur. 

De profielen hebben een lage U-waarde (vroeger K-waarde) waardoor de ramen en deuren nog beter geïsoleerd zijn. Met een U-waarde van 1,3 W/m²K behoort de Avantis 70 tot de Europese top (U-waarde beglazing 1.1 W/m²K).

Elk profiel heeft 3 kamers en bevat omegavormige polyamidestrips die met glasvezels zijn versterkt waardoor de warmtegeleiding vermindert. De naar binnen opendraaiende ramen zijn voorzien van een extra stevige middendichting die tocht en warmteverlies voorkomt. De Avantis 70 biedt een verscheidenheid aan van thermische isolatieniveaus, 4 om precies te zijn, en garandeert een uitstekende wind- en waterdichtheid. Afwateringsgleuven en specifieke afwerkingprofielen zorgen voor voldoende en efficiënte afwatering. Door het gebruik van verschillende dichtingen biedt het systeem ook een hoge akoestische isolatie.

De profielen van Sapa Building System zijn leverbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Zo passen ze bij elke bouwstijl. De scharnieren en krukken volgen dezelfde kleurlijnen. Met de bi-color uitvoering is de kleur aan de buitenkant in harmonie met de gevel en die aan de binnenkant in lijn met het interieur.

De Avantis 70-profielen zijn makkelijk te onderhouden en zeer duurzaam. Ook de sloten en sluitingsmechanismen zijn kwalitatief hoogstaand en eenvoudig te bedienen. Mits een kleine meerprijs kunnen de ramen voorzien worden van inbraakbestendig raambeslag met onder meer vergrendelbare handgrepen en meerpuntsloten.

www.slimmeramen.be

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?