Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Prijs voor Sapa Building System: Benelux Aluminium Award 2009

Foto: Sapa
Foto: Sapa

Tijdens de uitreiking van de Benelux Aluminium Award op 13 oktober 2009, viel Sapa Building System in de prijzen in de categorie “ramen en deuren” met de renovatieprojecten Spinnerij De Stoop in Kortrijk en Triage-Lavoir de Binche in Binche. Beide gebouwen maken deel uit van de geschiedenis van hun streek, respectievelijk de textielnijverheid en de oude koolmijnen.

Spinnerij De Stoop, Kortrijk
Architect : Bart Van De Kerckhove, Kortrijk
Aluminium constructeur : Durv, Zottegem
Het indrukwekkende gebouw langs de Spinnerijkaai in Kortrijk is een beschermd monument. Het behoud van het oorspronkelijke uitzicht van het gebouw was een must al werden een aantal aanpassingen toegestaan teneinde meer licht en ruimte te creëren gezien de herbestemming tot lofts en kantoren. De slanke Ligna-profielen van Sapa Building System zijn visueel nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen waardoor het imposante architectuurbeeld intact blijft, en met een véél betere score op vlak van thermische prestaties!

Triage-Lavoir de Binche, Binche
Architecten : TPF Engineering, Brussel & Arcoteam, Brussel
Aluminium constructeurs : Henri Dethier &fils, Waimes en Atalu, Ath
De geklasseerde oude steenkoolwasserij in Binche heeft een ware metamorfose ondergaan. Ook hier moet de industriële functie plaats ruimen voor woonruimte en kantoren en ging bijgevolg een bijzondere aandacht uit naar de lichtstudie.  De renovatie werd bovendien begeleid door een commissie bestaande uit kunsthistorici, architecten en monumentenspecialisten.  De aluminium raamprofielen werden, in samenwerking met Sapa Building System, speciaal ontworpen om zich probleemloos in het gebouw te integreren. Dit resulteerde in een raamsysteem met onzichtbare vleugels, geïntegreerd in draagkaders met specifieke afmetingen. Beide projecten zijn automatisch genomineerd voor de Europese eindronde op 18/11/2009 in Brussel. Deze Europese Aluminium in Renovatie Award wordt tweejaarlijks uitgeschreven door de Europese Aluminium Association (EAA) in Brussel, in samenwerking met Aluminium for Future Generations (AFFG). www.aluminium-award.eu

www.sapabuidingsystem.be                                         

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?