Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Sapa Building System - Aluminium schuifraam Confort 160. Schuift vlot. Isoleert fantastisch.

Foto: Sapa
Foto: Sapa
Foto: Sapa

Het nieuwe hoogwaardig, uiterst performant, thermisch onderbroken aluminium schuifsysteem Confort 160 van Sapa Building System is vanaf deze zomer verkrijgbaar in mono-, duo- en tri-rail toepassing. Het  heeft niet alleen een mooie esthetische lijn, maar is ook duurzaam, stabiel en opmerkelijk energie-efficiënt.  Dankzij zijn maximum vleugelgewicht tot 400 kg kunnen voortaan probleemloos grote glasoppervlakken gerealiseerd worden.

Uitzonderlijke thermische prestaties

De Confort 160 profielen hebben een bijzonder lage U-waarde waardoor de schuiframen nog beter isoleren! Met een Uf waarde van 2.09 W/m²K zet de Confort 160 meteen de nieuwste trend in op gebied van raamisolatie!  Sapa Building System geeft u met Confort 160 de beste Uf waarde in de markt van schuiframen!

Elk profiel heeft 3 kamers en bevat omegavormige polyamidestrips die met glasvezels zijn versterkt waardoor de warmtegeleiding vermindert. Confort 160 biedt een verscheidenheid aan van thermische isolatieniveaus, 4 om precies te zijn, en garandeert een uitstekende wind- en waterdichtheid. Afwateringsgleuven en specifieke afwerkingprofielen zorgen voor voldoende en efficiënte afwatering. Door het gebruik van verschillende dichtingen biedt het systeem ook een hoge akoestische isolatie.

Indrukwekkende weerstand

Bij de schuifuitvoering garanderen Q-Lon dichtingen een perfecte dichtheid en bij de hefschuifversie vervullen EPDM-dichtingen die functie. Dit resulteert in een waterdichtheid tot maar liefst 1200 Pa. Daarenboven zorgen de in de centrale voeg aangebrachte combinatie van pakkingen en borsteldichtingen voor een tochtvrije deur.

Maximale stabiliteit

De combinatie van sterke profielen en kunststof loopwagens maakt dat het Confort 160 systeem zonder extra visuele versterking een maximale hoogte van 3 meter haalt. De vleugelprofielen hebben een inbouwdiepte van 70 mm en zijn geschikt voor het gebruik van driedubbel en gelamineerd glas.

Meer info op www.slimmeramen.be