Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Sapa Building System : Ligna-profiel met uiterst slanke aanzichtbreedte

Foto: Sapa
Foto: Sapa
Foto: Sapa

De bouwmarkt wordt de laatste jaren geconfronteerd met heel wat renovatieopdrachten waarbij het behoud van het oorspronkelijke, doorgaans zeer esthetische uitzicht van het gebouw een belangrijke vereiste is. Tevens zijn er projecten waarvan de renovatie opgevolgd wordt door Monumentenzorg waarbij specifieke voorwaarden opgelegd worden aan de toe te passen materialen. Bij dergelijke bouwprojecten speelt de slankheid van bijvoorbeeld raamprofielen, in combinatie met de genoemde eisen, een belangrijke rol. Aluminium biedt hierop een passend antwoord.

Dankzij de uitgekiende ontwikkeling van het Ligna profiel door Sapa Building System met aandacht voor design en technische performantie, kunnen raampartijen bijzonder slank uitgevoerd worden. Het thermisch onderbroken driekamersysteem heeft een uiterst slanke aanzichtbreedte van slechts 35 mm. De profielen lijken optisch te verdwijnen in de architectuur zodat het architectonisch karakter van het gebouw ten volle behouden blijft. Dankzij het specifieke design biedt Ligna een passend alternatief voor stalen ramen en kan dit profielsysteem perfect toegepast worden in renovatie- en nieuwbouwprojecten, zelfs met grote glasvlakken.

Het gebruik van dit zeer slanke profiel, in combinatie met verdekt liggend beslag, is dan ook een must voor de raampartijen in loftprojecten. Een belangrijk nadeel van stalen ten opzichte van aluminium ramen is de gebrekkige isolatie. Ligna heeft op vlak van thermische isolatie veel betere U-waarden. De combinatie van omegavormige glasvezelversterkte polyamide strips van 20 mm beperken de warmtegeleiding. Bijgevolg scoort dit systeem goed op vlak van thermische isolatie, wat resulteert in een laag totaal energieverbruik en dat komt dan weer het milieu ten goede. Het gebruik van verschillende dichtingen verhoogt dan weer de akoestische weerstand van het systeem. Ligna is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Een bi-color uitvoering waarbij de binnen-en buitenzijde een verschillende kleur hebben, is perfect mogelijk.

Meer informatie over dit bericht?

Case study : Spinnerij De Stoop, Kortrijk

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?