Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Inbraakvertragende ramen en deuren van Sapa Building System

Foto: Sapa

Inbraakvertragende ramen en deuren van Sapa Building System beschermen een woning en zijn bewoners tegen inbraak en voorkomen bijgevolg materiële en - niet te verwaarlozen - emotionele schade.

Inbraakbeveiliging is geen overbodige luxe. Want zeg nu zelf, wie wil dat een indringer zijn of haar woning binnenkomt? Niemand toch!? Ons onveiligheidsgevoel is er de laatste jaren niet minder op geworden, integendeel. En toch laat de elementaire beveiliging van particuliere woningen nog vaak te wensen over. En zeggen dat een kleine meerprijs veel leed kan besparen …

De meest effectieve inbraakbeveiliging is en blijft een bouwkundige beveiliging, al dan niet in combinatie met elektronische beveiligings- of alarmsystemen en andere afschrikmethoden. De keuze van het buitenschrijnwerk is daarom heel belangrijk. Ramen en deuren zijn namelijk de belangrijkste toegangswegen bij inbraken. Dus moeten deze op gepaste wijze beveiligd worden. Eigenlijk komt het erop neer dat u het de inbreker zó lastig moeten maken dat hij ontmoedigd raakt en zijn poging tot inbraak staakt.

Ramen en deuren van Sapa zijn door het hoogwaardig materiaal alleen al uiterst veilig. Aluminium is namelijk licht maar stevig en bestand tegen vervorming. Niettemin biedt Sapa Building System profielsystemen aan die een verhoogde beveiliging (klasse 2) garanderen dankzij hun opbouw in combinatie met buisvormige glaslatten en aangepast veiligheidsbeslag - waardoor het raam niet uit zijn hengsels gelicht kan worden. Veiligheidsbeslag omvat o.a. meerpuntsloten, paddestoelnokken  en veiligheidscilinders met een veilige cilinderrozet of langschild dat op het deurblad bevestigd wordt. Vergrendelbare krukken en tegelijk ook inbraakvertragend glas zijn eveneens sterk aan te raden want inbraakpogingen door glasbreuk hebben meestal als doel om via deze weg de kruk te bedienen.

Voor financiële instellingen en andere gebouwen die een bijzondere veiligheid vereisen ontwikkelde Sapa Building System binnen het gekende Avantis 70 en 75 gamma een Safety-reeks. De extra versterkte profielen bieden dankzij het zwaar verstevigd buitenkader nog meer weerstand (klasse 3). Het gebouw en zijn gebruikers krijgen op die manier optimale bescherming.

U wil van uw huis een veilige thuis maken? Kies dan voor de profielsystemen van Sapa Building System. Meer weten : www.slimmeramen.be

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?