Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Luchtdichte ramen maken het verschil in uw energiefactuur

Foto: Sapa
Foto: Sapa

Energiezuinig en luchtdicht bouwen gaan hand in hand, want wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Dus, zonder kieren en spleten waarlangs de koude lucht naar binnen en omgekeerd de warme lucht naar buiten kan.

Niet alleen bij passieve of lage-energiewoningen maar ook bij traditionele hedendaagse woningen verdient luchtdichtheid de nodige aandacht in het kader van de EPB-wetgeving. Een goede score leidt namelijk tot een beter E-peil.

Om een goede luchtdichting te bekomen, moeten we ervoor zorgen dat alle bouwelementen in de woning correct op elkaar worden aangesloten. Luchtdicht bouwen begint dan ook al bij de ruwbouw en dus ook bij de keuze en plaatsing van uw ramen. De aluminium profielen van Sapa Building System zijn voorzien van verschillende dichtingen die de doorgang van wind, water en zelfs geluid tegenhouden: een aanslagdichting, een centrale middendichting die kader en vleugel luchtdicht laat aansluiten en een akoestische dichting die zorgt voor een betere luchtdichtheid en tevens geluidwerend werkt.

Precisie, nauwkeurigheid en accuraatheid zijn sowieso kernbegrippen in de bouw, maar zeker als het om luchtdicht bouwen gaat. Want één kink in de kabel en de luchtdichte schil wordt helemaal teniet gedaan. Zo moeten de rubbers en verbindingen goed aansluiten, de sluitpunten en het beslag in het algemeen goed afgesteld zijn en de bouwknopen, dit zijn de aansluitpunten tussen de verschillende delen van het gebouw (vb. tussen muur en raam, tussen muur en dak enz.) goed geregeld.

Ook Sapa Building System heeft de nodige producten in het gamma om een luchtdichte aansluiting van het aluminium schrijnwerk op de ruwbouw te realiseren. Contacteer uw Sapa vakman op www.slimmeramen.be voor meer informatie.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??