Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Sapa Building System: Ontdek de nieuwe standaard voor passieframen op Batibouw

Foto: Sapa

U denkt aan bouwen of renoveren of uitbreiden. Sapa Building System, producent van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda's en gevels, heeft alles in huis om uw toekomstplannen mee te helpen realiseren. Innovatieve systemen die passen bij elke bouwstijl. Duurzaam, onderhouds- en milieuvriendelijk, energiebesparend, veilig en kleurrijk. Kom en ontdek het zelf op Batibouw – Paleis 4 – Stand 4.208

Blikvanger op Batibouw dit jaar is Avantis 95, een revolutionair aluminium passiefraam met de perfecte combinatie tussen uiterst slank profieldesign en super isolerend. Het eerste aluminium passiefraam van Sapa, maakt voorgoed komaf met de opvatting dat zware raamprofielen inherent zijn aan passiefbouw. Dankzij zijn hoge performantie biedt Avantis 95 een elegante oplossing die grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt. Kortom, met Sapa Building System kunt u passief bouwen en tegelijk perfect inspelen op de moderne architectuurtrends.

Avantis 95 past qua design naadloos in uw bouwplannen. Deze passieve totaaloplossing van Sapa Building System heeft niet alleen een mooie esthetische lijn maar is ook duurzaam, stabiel en opmerkelijk energie-efficiënt. Het innovatieve systeem creëert een slank, elegant en vlak uitzicht, levert uitzonderlijke prestaties bij een blower door test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het Passive House Institut Darmstadt en Ift-Rosenheim.

Tot op heden waren ramen met zware profielen inherent aan de passiefbouw. Met Avantis 95 gaat deze stelling niet langer op gezien de slanke aanzichtbreedte en het vlakke uitzicht van het systeem. Meer nog, een raam vanaf 400 x 480 mm (bxh) is perfect mogelijk, zowel als vast, draai- of draaikipraam. Anderzijds, Avantis 95 is een robuust en stabiel systeem waarmee dankzij zijn maximum vleugelgewicht tot 170 kg probleemloos glaspartijen tot 2400 mm hoogte en 1600 m breedte gerealiseerd kunnen worden. Een beglazingsdikte tot 62 mm maakt het mogelijk om driedubbele beglazing in al zijn samenstellingen toe te passen.

De Avantis 95 profielen hebben een bijzonder lage U-waarde waardoor de ramen nog beter isoleren. Elk profiel heeft drie kamers en bevat omegavormige glasvezelversterkte polyamidestrips waardoor de warmtegeleiding vermindert. Avantis 95 scoort optimaal op vlak van thermische isolatie en garandeert bovendien een uitstekende lucht- en waterdichtheid. Afwateringsgleuven en specifieke afwerkingprofielen zorgen voor voldoende en efficiënte afwatering. Door het gebruik van verschillende dichtingen biedt het systeem ook een hoge akoestische isolatie. Kortom, een slimme keuze voor duurzaam en gezellig "energiezuinig en passief wonen".

Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs op Batibouw of contacteer onze Sapa vakman in uw buurt voor meer info.