Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Goed geïsoleerde bouwschil? Vergeet uw ramen niet!

Foto: Sapa
Foto: Sapa
Foto: Sapa

Isoleren en ventileren zijn veelgebruikte termen in de bouwsector. Logisch ook want ze gaan hand in hand. Iedereen die bouwt of verbouwt komt er mee in aanraking. De laatste jaren is er heel wat te doen rond isoleren, de EPB-regelgeving, energiezuinig en luchtdicht bouwen. Zo zijn er verschillende soorten energiezuinige woningen, gaande van lage energie tot nul energiewoningen.

Het R&D team van SAPA Building System volgt de marktevoluties op de voet en speelt gretig in op nieuwe tendensen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de moderne architectuurtrends. Neem nu de Avantis reeks. De gevestigde waarden Avantis 70 en Avantis 75 bieden een verscheidenheid aan van thermische isolatieniveaus en zijn beschikbaar in verschillende designs. Het revolutionair passiefraam Avantis 95 met een uiterst slank profieldesign bewijst dan weer dat passiefbouw niet onlosmakelijk verbonden is met zware raamprofielen. Deze elegante oplossing van SAPA Building System maakt grote glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk. Avantis 95 levert tevens uitzonderlijke prestaties bij een blowerdoor test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het Passive House Institut Darmstadt en Ift-Rosenheim.

Confort 160 is de absolute top in schuiframen. Net als bij Avantis 70 en Avantis 75 zijn ook hier verschillende thermische isolatieniveaus beschikbaar met als uitblinker de versie SHI (Super High Insulating).

Voor wie het net dat tikkeltje méér mag zijn, biedt SAPA Building System ook Artline en Artline XL aan : strak design, vrijwel onzichtbare aluminium profielen en uiterst geschikt voor grote raampartijen. Vleugelgewichten tot 500 kg, een hoogte van 3,5 meter alsook driedubbele beglazing vormen voor Artline XL geen probleem en dankzij de hoogstaande technologie beantwoordt het aan de nieuwste vereisten op vlak van thermische en akoestische isolatie en inbraakbeveiliging (klasse 2). De SAPA AluminiumVakman garandeert bovendien een luchtdichte aansluiting van uw ramen in de gevel hetgeen de totale isolatiewaarde van uw facade ten goede komt.

Contacteer vrijblijvend een SAPA AluminiumVakman in uw buurt. Meer informatie over de superisolerende ramen en deuren van SAPA op www.sapa-ramen.be .

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?