Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Superisolerende ramen maken het verschil in uw energiefactuur

Foto: Sapa
Foto: Sapa

De thermische reglementering wordt alsmaar strenger. Het is zelfs zo dat tegen 2020 alle nieuwe gebouwen in Europa een quasi nul-energie moeten realiseren. Dat betekent dat we moeten bouwen zonder kieren en spleten waarlangs de koude lucht naar binnen en omgekeerd de warme lucht naar buiten kan. Kortom: we moeten luchtdicht bouwen!

De belangrijkste vereiste hierbij is dat alle bouwelementen in de woning perfect op elkaar worden aangesloten, dus ook de ramen. SAPA Building System heeft alvast de nodige producten in huis om een luchtdichte aansluiting van het aluminium schrijnwerk op de ruwbouw te realiseren. Bovendien zijn de aluminium profielen van SAPA Building System voorzien van verschillende dichtingen die de doorgang van wind, water en zelfs geluid tegenhouden. De akoestische dichting zorgt dan weer voor een betere luchtdichtheid en werkt ook geluidwerend.

Zowel Avantis 70 als Avantis 75 hebben al ruimschoots hun degelijkheid bewezen en zijn uitgegroeid tot de vaste waarden binnen het SAPA-gamma. Beide systemen bieden een verscheidenheid aan van thermische isolatieniveaus en zijn beschikbaar in verschillende designs. Een recente ontwikkeling hierbij is het Avantis 70 Ligna design met een uiterst slanke aanzichtbreedte en een doeltreffende thermische isolatie, als passend alternatief voor stalen ramen.

Het revolutionair passiefraam Avantis 95 is dan weer de perfecte combinatie tussen uiterst slank profieldesign en super isolerend want dankzij zijn hoge performantie zijn grote glaspartijen met driedubbele beglazing mogelijk. Avantis 95 levert uitzonderlijke prestaties bij een blowerdoor test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het Passive House Institut Darmstadt en Ift-Rosenheim. Kortom, wie wil duurzaam en gezellig “energiezuinig” wonen, zit goed met SAPA Building System.

Vind een SAPA AluminiumVakman in uw buurt op www.sapa-ramen.be en contacteer hem vrijblijvend voor meer informatie.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??