Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Aluminium ramen : Duurzaam en ruime keuze aan designs

Foto: Sapa
Foto: Sapa
Foto: Sapa
Foto: Sapa

Sapa Building System biedt een gevarieerde en doordachte waaier van systemen voor aluminium ramen, deuren, veranda’s, poorten en gevels. Innovatieve oplossingen die passen bij elke bouwstijl. Duurzaam, onderhouds- en milieuvriendelijk, energiebesparend, veilig en kleurrijk. Kom en ontdek het zelf : Paleis 4 – Stand 4.208. 

Onder het motto “Light is More” biedt Sapa Building Systems het minimalistische schuifraam Artline aan. Nieuw is de Artline XL die nog verder inspeelt op de vraag naar almaar ruimere glaspartijen zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid. Glaspartijen tot aan het plafond kunnen probleemloos bediend worden. Zelfs hoekramen zonder hoekprofiel zijn perfect mogelijk. Het schuifsysteem heeft een uitstekende thermische waarde wat de warmte-isolatie ten goede komt. Bij een Ug-waarde van 0.7, bedraagt de U-waarde van het raam als geheel 0,85 W/m²K. 

De Avantis 70-draaireeks biedt niet alleen verschillende thermische isolatieniveaus, maar is bovendien beschikbaar in verschillende designs. Enerzijds is er de strakke Classic lijn die perfect past in een gestroomlijnde moderne vormgeving. Anderzijds is er de mooi afgeronde Softline die perfect aansluit bij een meer traditionele architectuur. De HV (verborgen vleugel) wekt de illusie van een vast raam, waarbij de kader volledig weggewerkt kan worden achter de slag. Ideaal dus voor liefhebbers van een strakke, minimalistische architectuur. De Avantis 70 Ligna en Avantis 70 Ligna Industrial hebben een uiterst slanke aanzichtbreedte. In combinatie met een doeltreffende thermische isolatie zijn ze een passend alternatief voor stalen ramen. Bij renovaties zijn de slanke Ligna-profielen nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen, waardoor het architectuurbeeld intact blijft. Het Avantis 70 pastorieraam is ideaal voor wie een retro-look wil creëren. 

Het revolutionair passiefraam Avantis 95 is dan weer de perfecte combinatie tussen uiterst slank profieldesign (slechts 95 mm) en super-isolerend want dankzij zijn hoge performantie zijn grote glaspartijen met driedubbele beglazing mogelijk. Avantis 95 levert uitzonderlijke prestaties bij een blowerdoor-test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het Passive House Institut Darmstadt en Ift-Rosenheim. Passief bouwen én perfect inspelen op de moderne architectuurtrends gaan dus hand in hand. Binnen het standaard gamma zijn talrijke openingsmogelijkheden voorhanden zoals stolp- en parallelschuif ramen, enkele en dubbele binnen- en buitendraaiende deuren. Als projectoplossing is er een raam met verborgen vleugel. 

Uitstekende thermische isolatie is de belangrijke eerste stap om energie-efficiënte gebouwen te realiseren. Met behulp van drievoudig isolatieglas bereikt de Confort 160 Minergie oplossing een uitstekend isolatieniveau voor nieuwbouw zowel als renovatie-projecten. Zonder enig functieverlies bij het moeiteloos glijden, biedt Confort 160 Minergie omvangrijke glazen oppervlakken in combinatie met een aantrekkelijk uitzicht. Schuif- en hefschuifdeuren met vleugels tot 300kg, kunnen tevens voorzien worden van het automatisch remsysteem, Comfort close.  

Nieuw in het SAPA-gamma zijn de S-line krukken: kwaliteitsvolle krukken met een elegant design voor ramen, deuren en schuifdeuren. Deze zijn beschikbaar in de afwerkingen Titanium, Black Pearl and Satin Metal.  

Ontdek ook het vernieuwde Colorama-kleurenpallet van 18 hedendaagse tinten die uw project een heel eigen accent geven. Alle 18 keluren zijn bovendien beschikbaar in mat en structuurafwerking. Kortom, een SAPA-profiel past zich volledig aan aan u en uwwoning.

Ontdek alle nieuwigheden op de SAPA-stand (4.208 en 4.210) of op www.sapa-ramen.be.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?