Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Geniet van premies voor uw aluminium buitenschrijnwerk

Afgewerkt, geïsoleerd raam met het sterk isolerend aluminium raamprofiel A70 SI

Foto: Sapa

Doorsnede van het sterk isolerend profiel Avantis 70 SI

Foto: Sapa

Bouwen of renoveren heeft altijd een kostenplaatje. Daarom is het interessant om weten of u voor uw werken in aanmerking komt voor bepaalde premies en subsidies. Op www.premiezoeker.be kunt u op een eenvoudige manier opzoeken op welke premies u allemaal recht heeft.

Door uw buitenschrijnwerk te vervangen met een goed thermisch geïsoleerd profiel en glas bespaart u niet alleen op uw energiefactuur, u wordt bovendien beloond met heel wat premies en belastingverminderingen. Informeer u voor de werken over de ondersteuning die u kan krijgen bij de verschillende instanties:

- uw netbeheerder
- de vlaamse overheid
- uw gemeentebestuur (dit kan u terugvinden op www.energiesparen.be )
- uw provinciebestuur
Bovendien kunt u een aantal van deze tegemoetkomingen combineren.

Eén van deze premies is de renovatiepremie. Indien u uw glas én uw schrijnwerk laat vervangen, kunt u in aanmerking komen voor deze renovatiepremie.
Om te kunnen genieten van de renovatiepremie moet u echter aan een aantal voorwaarden voldoen die betrekking hebben op uw inkomen, woning, andere eigendommen en facturen. U moet bijvoorbeeld een minimum van 2.500 euro (ecl. BTW) aan facturen kunnen voorleggen.

Om de renovatiepremie voor buitenschrijnwerk te ontvangen moet u het buitenschrijnwerk volledig of gedeeltelijk vernieuwen Bovendien dient u isolerende hoogrendementsbeglazing met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K laten plaatsen.
Let op: Wie schrijnwerk laat plaatsen vanaf 1 juli 2016 moet ook rekening houden met specifieke ventilatievoorwaarden.
U heeft bovendien geen recht op de renovatiepremie indien het enkel gaat over het schilderen van buitenschrijnwerk of enkel het vervangen van glas.

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% (afhankelijk van uw inkomen) van de goedgekeurde facturen (excl. btw) met een maximum van 6.666 euro. Meer informatie over de bedragen kunt u hier vinden.

Indien u dus van plan bent om uw buitenschrijnwerk gedeeltelijk of volledig te vernieuwen, is het dus heel interessant om rekening te houden met bovenstaande informatie. U kunt zich uiteraard ook steeds laten adviseren door één van onze SAPA AluminiumVakmannen in uw buurt.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?