Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Luchtdichte aluminium ramen voor een energiezuinige woning

Afgewerkt, geïsoleerd schuifraam met sterk isolerend aluminium raamprofiel

Foto: Sapa

Afgewerkt, geïsoleerd raam met sterk isolerend aluminium raamprofiel

Foto: Sapa

Wie vandaag de dag wil bouwen moet met heel wat zaken rekening houden. Eén daarvan is de EPB-regelgeving. Deze regelgeving wordt steeds strenger en zal de komende jaren alleen nog maar strenger worden. Zo mocht in 2015 de Uw-waarde van het buitenschrijnwerk niet groter zijn dan 1,8 W/m²K terwijl deze waarde voor 2016 nog slechts 1,5 W/m²K is.

Sapa Building System houdt rekening met deze evoluties en ontwikkeld aluminium profielsystemen voor ramen en deuren die daar met gemak aan voldoen. Het nieuwste schuifraam uit ons gamma, Confort Smartline, is een sterk geïsoleerd profiel die zonder problemen aan deze eis voldoet. Dit wordt bovendien gecombineerd met een zeer slanke aanzichtbreedte van slechts 92 mm die een maximale lichtinval bevordert. De Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in alle schuifraamoplossingen.

Omdat u niet per se passief hoeft te bouwen om energiezuinig te bouwen hebben wij ons innovatief aluminium passiefraam “Avantis 95 Passive” verder ontwikkeld. Het nieuwe “Avantis 95 Basic” haalt reeds een Uw < 1.5 W/m²K met een 1,0 glas en een aluspacer. Het is een elegante oplossing die ook grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt.

Om het E-peil, in het kader van de EPB-regulering, in de positieve zin te beïnvloeden is het ook van belang om luchtdicht te bouwen. Een goede luchtdichtheid kunt u bekomen door ervoor te zorgen dat alle bouwelementen in de woning correct op elkaar worden aangesloten. Luchtdicht bouwen begint dan ook al bij de ruwbouw en dus ook bij de keuze en plaatsing van uw ramen.
De meeste profielsystemen van Sapa Building System voldoen dan ook aan de hoogste normen op vlak van luchtdichtheid. Het Avantis 95 raam haalt zelfs veel hogere resultaten dan dat de hoogste normen voorschrijven.

Vooraleer u gaat bouwen is het dus zeker belangrijk om over bovenstaande zaken rond de EPB-regelgeving en energierzuinig en luchtdicht bouwen, na te denken.

Meer informatie kunt u steeds vragen bij één van onze SAPA AluminiumVakmannen in uw buurt. Of surf naar www.sapa-ramen.be.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??