Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sapa en is dus niet geschreven door Livios.

Renoveren? Denk aan uw bouwschil!

Aluminium schuifraam

Foto: Sapa

Wie bouwt of verbouwt dient met heel wat zaken rekening te houden. In de bouwwereld wordt met allerlei termen gegoocheld: isoleren, ventileren, energiezuinig en duurzaam bouwen of renoveren, en ga zo maar door. Een relatief nieuw en niet onbelangrijk begrip is de bouwschil, die een woning beschermt tegen warmteverliezen naar buiten.

Een goede bouwschil is bijgevolg doorlopend geïsoleerd en luchtdicht. De SAPA-ramen en -deuren passen perfect in dit plaatje. Binnen het Avantis- en Confort-gamma, pakt Sapa Building System uit met respectievelijk Avantis 95 Basic (voor ramen) en Confort Smartline (voor (hef)schuiframen). Beide raamsystemen halen in combinatie met dubbel  glas (Ug 1.0) al een Uw-waarde ≤ 1.5 W/m²K!

Avantis 95 Basic is een elegante oplossing die ook geschikt is voor grote glasoppervlakken met driedubbele beglazing. Confort Smartline is een optimaal geïsoleerd (hef)schuifsysteem met een aanzichtbreedte van amper 92 mm. Het raamsysteem bevordert op die manier een maximale lichtinval en speelt daarmee in op de eigentijdse architectuurtrends. Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in alle schuifraamoplossingen.

Meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een SAPA AluminiumVakman in uw buurt.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??