Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Dewaele Woningbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Dewaele houtskeletbouw gaat passief

De energiezuinige woningen van Dewaele meten zich met de allerbeste, dat blijkt al jaren uit het uitstekende E-peil en de K-waarde. In 2010 gaat Dewaele nog een stap verder door uit te pakken met een integrale oplossing voor passiefwoningen. Dewaele bouwt mee aan een energiezuinige wereld en laat daarom niks aan het toeval over.

Reeds geruime tijd is Dewaele bezig met het uittekenen van nieuwe dimensies rond passief wonen.  Houtskeletbouw leent zich immers perfect tot het bouwen van passief  of energie-lage woningen. En daarin wordt 2010 een sleuteljaar, waarbij Dewaele werkt  met 4 speerpunten.

Eerst en vooral pakt Dewaele uit met een nieuwe buitenwand, waarbij de totale wanddikte uitkomt op 48, 5 cm. Door een dubbele laag rotswol in een vernieuwend, geschrankt skelet te plaatsen, bereikt Dewaele een schitterende U-waarde van 0,127.  Een doordachte wandopbouw die als nieuwe maatstaf kan tellen.

Daarnaast zet Dewaele ook in op een zo hoog mogelijke luchtdichtheid. Met een leidingspouw in de buitenwanden en in de plafonds scoort Dewaele twee keer. Zo kunnen bijna alle verzoeken op vlak van binnenhuisarchtitectuur naar verlichting en ventilatie toe gegarandeerd worden, zonder te moeten inboeten op vlak van luchtdichtheid. 

Een energiezuinig ventilatiesysteem met warmte recuperatie en een hoog rendement, is onontbeerlijk voor een optimale leefomgeving.

Tot slot waakt Dewaele mee over het doordacht woningconcept dat bij passief wonen van essentieel belang is. Aandacht voor de compactheid van de woning beperkt de warmteverliezen. De oriëntatie van de woning en de beglazing zorgen voor optimaal gebruik van natuurlijke warmtewinsten.

Al deze vernieuwingen kaderen in het globaal ecologisch denken van Dewaele. Voor de houtskeletbouw gebruikt Dewaele immers enkel duurzame materialen uit gebieden met gecontroleerd bosbeheer.   Het ecologisch bewustzijn weerspiegelt zich trouwens ook in tal  van “groene” oplossingen zoals regenwaterrecuperatie, warmtepomp en zonneboiler.

Meer info op www.dewaele.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?