Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Dewaele Woningbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Dewaele Bouwbedrijven investeert verder in passieve woningbouw

Dewaele Bouwbedrijven: Passieve Wand Doorsnede

Foto: Dewaele Woningbouw

Met meer dan 50 jaar ervaring blijft Dewaele haar toewijding op vlak van innovatie, kwaliteit en technische expertise bevestigen.  In de voorbije maanden werd er stevig gesleuteld aan het wandconcept voor passieve woningen.  En met succes… Dewaele kan op de beurs “PassiveHouse “ uitpakken met een zeer doeltreffende unieke bouwschil.

De energiezuinige woningen van Dewaele meten zich met de allerbeste, dat blijkt al jaren uit het uitstekende E-peil en de K-waarde. Reeds geruime tijd is Dewaele bezig met het uitwerken van nieuwe dimensies rond passief wonen. Houtskeletbouw leent zich immers perfect tot het bouwen van passief  of energie-lage woningen. En daarin pakt Dewaele uit met  een nieuwe, unieke bouwschil waarbij gewerkt wordt met Kingspan, een nieuw hoogwaardig, zeer doeltreffend isolatiemateriaal.  Een vernieuwd en doordacht wandconcept dat als maatstaf kan tellen. Want Dewaele is hiermee de eerste specialist  in houtskeletbouw die zijn isolatiewaarden versterkt dankzij de buitenmuurisolatie.

Deze vernieuwing kadert in het globaal ecologisch denken. Voor houtskeletbouw gebruikt Dewaele immers enkel duurzame materialen uit gebieden met gecontroleerd bosbeheer. Het ecologisch bewustzijn weerspiegelt zich trouwens ook in tal van “groene” oplossingen zoals regenwaterrecuperatie, warmtepomp en zonneboiler.

Op de PassiveHouse beurs kan u deze nieuwste wandsystemen zelf komen ontdekken. Deze innovatieve beurs gaat door in Tour&Taxis in Brussel op zaterdag 10 en zondag 11 september. 

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??