Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Dewaele Woningbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Halfopen en gesloten bouwen in houtskelet

Halfopen bebouwing door Dewaele Houtskeletbouw

Foto: Dewaele Woningbouw

Gesloten bebouwing door Dewaele Houtskeletbouw

Foto: Dewaele Woningbouw

Halfopen bebouwing door Dewaele Houtskeletbouw

Foto: Dewaele Woningbouw

Ook in Vlaanderen merken we de groei van de wereldbevolking: we moeten steeds dichter op elkaar gaan wonen. Een natuurlijk gevolg hiervan is dus dat er meer en meer halfopen en gesloten woningen worden gebouwd. Maar wat als je dan kiest om te bouwen met alle voordelen van houtskeletbouw? Met andere woorden: kan je een houtskeletbouw huis bouwen in halfopen of gesloten bebouwing?

Het korte antwoord is gewoon ‘ja’. Al begrijpen we natuurlijk wel dat er hier wat extra uitleg bij nodig is.

Brandveiligheid

Een veel voorkomende vraag is natuurlijk hoe het zit met de brandveiligheid. Door de goede brandweerstand van onze wanden kunnen we zelfs zonder extra ingrepen twee houtskeletwoningen naast elkaar zetten. Daardoor is een halfopen of gesloten huis in houtskeletbouw even brandveilig als een traditioneel huis.

Lees hier meer over de brandveiligheid van een houtskeletbouw.

Akoestische isolatie

Een tweede belangrijke factor in dit soort huizen is de akoestische isolatie. Hier biedt houtskeletbouw zeker geen probleem en kan jouw houtskelet huis perfect voldoen aan de norm NBN S 01-400-1. Deze norm geldt namelijk niet alleen voor de geluidsisolatie van de woning en de buitenomgeving, maar ook voor de akoestische isolatie tussen de aanpalende woningen. Door het combineren van dempende en massieve plaatmaterialen verzekert Dewaele Houtskeletbouw het akoestisch comfort van beide partijen.

Vragen over houtskeletbouw? Contacteer ons!

Graag inspiratie opdoen? Dat kan via deze realisaties!

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?