Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Op zoek naar een onderhoudsarm terras?

Tropisch hardhout staat prachtig op een terras, alleen is het ecologisch niet altijd even verantwoord. Voor wie houdt van de warme look van hout maar duurzamer wil kiezen, is er een reeks elegante terrasplanken die hout combineren met pvc. De planken bestaan nu ook in massieve versie, speciaal voor druk belopen terrassen.

Je zoekt een tuinterras dat eruitziet en ook aanvoelt als een houten terras, maar duurzamer, slipvrijer en vriendelijker is in onderhoud? Dan zijn terrasplanken vervaardigd uit een 100 % recycleerbare, PEFC-gecertificeerde grondstof een prima keuze.

Door de voordelen van hout en pvc te verenigen in één nieuw basismateriaal, krijg je het beste uit twee werelden: de natuurlijke look en het warme gevoel van (dennen)hout, plus de onderhoudsvriendelijke duurzaamheid van pvc. Het materiaal is ook 100% recycleerbaar, wat het een milieuvriendelijk alternatief maakt voor tropisch hardhout. Niet alleen op een terras, maar ook op een patio of tuinpad.

Goed om weten: ook open en gesloten gevelbekledingsoplossingen, makkelijk te combineren met eender welk type isolatie, zijn in dit materiaal verkrijgbaar.

Dubbelzijdige planken

Met het gamma kun je je creativiteit de vrije loop laten. Net als hout kunnen de terrasplanken verzaagd worden in oneindig veel vormen en designs. Extra meegenomen: ze hebben én een fijn én een grof gegroefd vlak, je kiest gewoon zelf welke kant je naar boven legt.

Met hun zes verschillende natuurlijke tinten – van zoethoutzwart tot walnootbeige – vullen ze bovendien elk type architectuur of landschap perfect aan. Ook de plaatsing gaat vlot, dankzij een handig 'click and slide'-systeem met montageclips.

Massieve terrasplank

Voor veel gebruikte of druk belopen terrassen is er nu een apart gamma massieve, eveneens omkeerbare planken in twee designs: fijngegroefd aan de ene zijde of vlakgeborsteld aan de andere. Net als in de klassieke reeks zijn ze splijt-, splinter- en rotvrij en gebeurt de montage met onzichtbare bevestiging. Ook als de planken nat zijn, blijven ze slipresistent.

Met respect voor de natuur

PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) is een internationale non-profitorganisatie die garant staat voor duurzaam bosbeheer. Ze ziet erop toe dat er niet méér bomen worden gerooid dan er worden heraangeplant, en dat de biodiversiteit behouden blijft. Houtproducten die aan de regels voldoen, krijgen een certificaat.

Klik hier voor meer info of een gratis staal.

Wat schreef de Livios-redactie over tuinaanleg?