Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Benoveren voor de toekomst

Verwarming neemt iedere maand een flinke hap uit ons gezinsbudget. Als je écht geld wil besparen, dan blijft vooral een goede isolatie essentieel. Kiezen voor hoogisolerende pvcramen en je buitenmuren isoleren is een prima begin.

Goed isoleren is dus de boodschap, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Voor dat laatste wordt tegenwoordig graag de term 'benoveren' ('BEter reNOveren') gebruikt: renoveren in de overtreffende trap, met als einddoel een zo duurzaam mogelijke woning. Tegen 2050 moet elke bestaande woning in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag.

Normen van morgen

Als je vandaag renoveert, heb je er alle baat bij nu al te werken met de meest recente technieken, technologieën en productinnovaties. Zo zorg je er niet enkel voor dat je huis klaar is voor de toekomst en probleemloos generaties lang weer en wind zal weerstaan. Je woning voldoet vandaag al aan de eisen van morgen. Bovendien geniet je jarenlang van een lager energieverbruik en meer wooncomfort, en spaar je het milieu. Last but not least kan je rekenen op een betere verhuur- of verkoopprijs.

Superisolerende ramen

Of je bij dat benoveren nu kiest voor een totale renovatie met modernisering of voor een renovatie met behoud van de bestaande stijl, je ramen vervangen is essentieel. Wie verstandig benoveert, kiest voor pvc-raamprofielen met een uitstekende thermische isolatiewaarde in combinatie met hoogrendementsbeglazing.

Met de revolutionaire Linktrusion ®-technologie, waarbij het staal in de profielen wordt vervangen door een combinatie van staaldraad, pvc-hardschuim en continu structurele glasvezels, slaagde specialist Deceuninck erin de isolatiewaarde van zijn ramen met maar liefst 30% te verbeteren.

Isolatie buitenmuren

Haast even belangrijk bij het energiezuinig maken van de woning is de isolatie van je buitenmuren. Een Deceuninck-gevelbekleding is niet zomaar een alledaagse gevelbekleding, ze kan al dan niet deel uitmaken van een totaaloplossing waarbij isolatie en uitzicht van je woning hand in hand gaan.

Het samenspel van isolatie, vastzetting en afwerking staat garant voor een performant isolerend geheel. Zodoende bespaar je niet alleen energie, je geeft je woning tegelijk een persoonlijk gezicht. Alle geveloplossingen in pvc of Twinson®-houtcomposiet kunnen probleemloos gecombineerd worden met uiteenlopende isolatiediktes.

Bereken je energiewinst online

Benieuwd hoeveel geld je kunt uitsparen door hoogisolerende ramen en deuren te plaatsen? Bereken het met de energiecalculator op www.deceuninck.be. Duid je huistype en huidig raamsysteem aan, geef aan hoe je verwarmt, en de tool becijfert hoeveel je stookkosten zullen dalen. De overheid voorziet bij bepaalde verbouwingen nog altijd premies en belastingverminderingen. Alle info daarover vind je op www.premiezoeker.be en www.energiesparen.be.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?