Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Verslinden jouw ramen energie? Doe de test!

Dat je ramen cruciaal zijn voor de energieprestaties van je woning is niet verwonderlijk. Verslik je je al eens in je energierekening, dan weet je dat je ramen dringend aan vervanging toe zijn. Hoe erg het gesteld is, ontdek je in de test hieronder.

Checklist

De leeftijd van je woning zegt niet alles, misschien zijn de ramen al eens vervangen. Gebruik deze checklist om te weten of de ramen van jouw woning nog in orde zijn.

0 Enkele beglazing

0 Slechte staat van het schrijnwerk (bijvoorbeeld rottend of afschilferend hout)

0 Spleetjes en kiertjes langs de profielen

0 Koudegevoel in de buurt van het raam

0 Snel dalende temperatuur en continu bijverwarmen

0 Tochtgevoel in de woning

0 Storende omgevingsgeluiden

Moet jij een of meer bolletjes aanvinken? Dan is het tijd voor nieuwe ramen. Het effect merk je snel op je energierekening en aan je wooncomfort. Bovendien jaag je de waarde van je woning de hoogte in én woon je veiliger.

Gouden tips

Als je de stap zet naar nieuwe ramen, kies dan best voor BENOveren (beter

renoveren). Daarbij hou je best rekening met deze aandachtspunten.

Omhoog met dat rendement!

Vervang enkele beglazing door hoogrendementsbeglazing (HR). Per vierkante meter bespaar je zo 14 tot 20 euro per jaar. HR-beglazing heeft een isolatiewaarde (U-waarde) van 1,1 W/m@K. Drievoudig glas doet het nog beter.

De kracht van je profiel

Niet alleen de beglazing van je ramen is cruciaal, sterk isolerende profielen zijn minstens even belangrijk om tocht tegen te gaan. De laatste jaren is de technologie van de verschillende profielsoorten enorm geëvolueerd. De unieke Linktrusion-technologie garandeert uiterst efficiënte oplossingen die qua prestatie, esthetiek en duurzaamheid ruim voldoen aan de strengste normen en hoogste verwachtingen. Een gratis prijsofferte of meer info via www.deceuninck.be.

Bereken zelf hoeveel je bespaart

Surf naar www.deceuninck.be en bereken met de gratis energiecalculator hoeveel jij de komende jaren bespaart door je bestaande ramen te vervangen.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?