Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Renocycleren® : oud wordt nieuw

Deceuninck renocycleert®. Gebruikte raamseries en bouwprofielen worden verwerkt door in schrijnwerk gespecialiseerde en officieel erkende recyclagebedrijven. Met het pvc-recyclaat worden nieuwe pvc-bouwprofielen gemaakt.

Renocycleren® is dus een gesloten proces dat verloopt met het grootste respect voor het milieu. Oude ramen worden gerecupereerd en opnieuw gebruikt. Een groot deel van het recyclaat wordt bijvoorbeeld hergebruikt in de Cyclefoam-geluidswand, een ander deel wordt samen met recyclaat uit industrieel afval verwerkt tot Novasil vensterbanken en tot wandbekledingsprofielen zoals de architecturale interieurprofielen Bee_bo. Met het oog op een efficiënt hergebruik van de pvc-ramen, werkt Deceuninck actief mee aan de uitbouw van de inzamelnetwerken voor harde pvc-producten.

Oog voor de toekomst

De natuur is ons belangrijkste bezit. Op de eerste plaats omdat we zonder haar niet kunnen leven. Het is daarom in het belang van ons allemaal om uw energiefactuur zo laag mogelijk te houden en zo uw steentje bij te dragen tot het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe ? Simpel: optimaliseer de energieprestatie van uw woning en controleer of uw ramen nog beantwoorden aan de geldende (isolatie)normen. Moet u ze vervangen, dan is het nu hèt moment! Bovenop de ‘officiële’ premies waarvoor u wellicht in aanmerking komt, doet u met zendow een extra financieel voordeel. Bovendien bieden onze fabrikanten/plaatsers u de mogelijkheid om bij levering van uw nieuwe ramen de oude mee te nemen. Zo kunnen ze dan correct gerecycleerd worden.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?