Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Deceuninck Omniral: integraal gekleurde ramen en deuren met schitterende energieprestaties.

Deceuninck is zich al jaar en dag bewust van het belang van kleur. Doordat de kleur van uw buitenschrijnwerk, naast de vorm en de materiaalkeuze, zo bepalend is voor het uitzicht van uw woning, is het uitermate belangrijk een kleur te kiezen die niet alleen vanbuiten maar ook vanbinnen perfect past. Met de Omniral-kleurencollectie stelt Deceuninck op Batibouw in première zijn integraal gekleurde ramen en deuren voor: superisolerend en aan de 4 zijden - m.a.w. rondomrond - gekleurd. Het Omniral-kleurconcept kan zowel op de Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen voorzien van Linktrusiontechnologie worden toegepast, als op de standaardprofielen van de Deceuninck Zendow-reeks.

Integraal gekleurd

Deceuninck Omniral-ramen en -deuren zijn telkens integraal gekleurd, m.a.w rondomrond of aan de 4 zijden van de profielen, tot de binnenlijst toe! De witblinkende look van pvc is met Deceuninck Omniral nergens nog zichtbaar. Het op vandaag beschikbaar kleurassortiment splitst zich op in zowel Uni- als Bicolors. Unicolor-ramen en -deuren zijn in eenzelfde kleur gekleurd, Bicolors bieden tijdloze beige- en wittinten voor de binnenzijde en universele kleuren aan de buitenzijde aan.

Met respect voor het milieu

Deceuninck maakt gebruik van watergedragen verf. Op het einde van hun levenscyclus kunnen alle raam- en deurprofielen probleemloos opnieuw in duurzame producten verwerkt worden. Niet alleen het eindproduct, maar ook het complete productieproces is ecologisch. Deceuninck investeerde voor de lancering van zijn Omniralkleurencollectie in een volautomatische, hoogtechnologische coatinginstallatie in Hooglede-Gits. Voor het recycleren beschikt Deceuninck over een eigen recyclingafdeling in Diksmuide met een capaciteit tot 20.000 ton. Hierdoor wordt een compleet gesloten circuit gegarandeerd. Het belang van dit proces wordt extra benadrukt door de registratie van het woord Renocycleren®. Oud wordt nieuw. Gebruikte ramen en deuren worden met het grootste respect voor het milieu opnieuw verwerkt. De recent behaalde certificering voor gesloten ketenbeheer van Eucertplast is hiervan het beste bewijs.

Streling voor het oog

Bij het Deceuninck Omniral-kleurengamma worden de geëxtrudeerde profielen voorzien van een coating die is gewapend met harde polyamidekorrels. Het eindresultaat is een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die prettig aanvoelt en een warme uitstraling geeft. Van moderne loft tot klassiek herenhuis, welk type woning en welke smaak u ook heeft, met Deceuninck Omniral vindt u steeds wat u zoekt.

Kleur- en krasvast

Dagdagelijks worden diverse kwaliteitstests uitgevoerd. Deceuninck Omniral behaalt telkens uitstekende prestaties. De watergedragen verf die voor het Omniral-gamma wordt gebruikt, bevat ook koudpigmenten. Zij zorgen ervoor dat het infrarood-licht niet geabsorbeerd maar gereflecteerd wordt. Op die manier warmen de profielen quasi niet op, zelfs als het donkere kleuren zijn.

Belgische topkwaliteit

Deceuninck draagt als ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd bedrijf kwaliteit hoog in het vaandel. Om een optimale en continue kwaliteit te garanderen, worden de profielen industrieel op lengte gecoat en vervolgens uitgehard. Het geautomatiseerd inrollen van de bijpassende dichtingen waarborgt een uitstekende lucht- en waterdichtheid. Tot slot wordt tijdens het productieproces elk gecoat profiel gecontroleerd op kleur, glans, krasvastheid en hardheid.

 Meer info? www.omniral.be of www.deceuninck.be.