Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Eindelijk een gevel waar méér achter zit

Wat verwacht u van uw gevel? Dat hij mooi is natuurlijk, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De ideale gevel geeft uw woning een blijvende meerwaarde, en dit niet enkel op esthetisch vlak. Wist u bv. dat u met de gevelbekledingen van Deceuninck, of ze nu van pvc zijn of van het type Twinson® (een houtcomposiet), ook het isolatiepeil van uw woning sterk kunt verbeteren? Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, kan u met de gevelbekledingssystemen van Deceuninck hetzij uw buitenmuur gewoon afwerken, hetzij van een extra isolerende schors voorzien.

Enkel afwerken of ook isoleren?

De gevelpanelen van Deceuninck zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Een standaard houten vakwerk als draagstructuur volstaat. Voor een perfecte afwerking is er een volledig assortiment afwerkingsprofielen beschikbaar.

Volgens het rooilijndecreet mag bij renovatie in Vlaanderen elke woning met 14 cm de rooilijn overschrijden. Dankzij de beperkte dikte van de Deceuninck-gevelplanken, kunnen ze zowel gebruikt worden als afzonderlijk afwerkingsmateriaal, als gecombineerd worden met isolatie en zo deel uitmaken van een totaal isolatieconcept. Bijzonder interessant, want door de buitenmuur te isoleren wordt gezorgd voor minder stookkosten – het energieverlies kan tot 20 % gereduceerd worden! – en een lagere CO²-uitstoot. Op voorwaarde dat de werken door een erkend vakman worden uitgevoerd, hangt aan isoleren trouwens een mooi fiscaal voordeel vast. Informeer u op www.premiezoeker.be of www.energiesparen.be voor het Vlaams Gewest, www.ibgebim.be voor Brussel, energie.wallonie.be voor het Waals Gewest.

Houtlook van Twinson® of de duurzame kleuren in pvc?

Door hout en pvc samen te brengen in één nieuwe grondstof, combineren de Twinson®-geveloplossingen van Deceuninck het natuurlijke uitzicht en het warme gevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc.

De waterbestendigheid, de robuustheid, de splinter- en rotvrijheid, de natuurlijke look en de esthetische meerwaarde zijn maar enkele van de vele Twinson-voordelen.

Naast de Twinson®-geveloplossingen biedt Deceuninck ook een ruim assortiment aan duurzame pvc-oplossingen voor de gevel aan.

Telkens eenvoudig te bewerken en te verwerken en via tand- en groefverbinding onzichtbaar te bevestigen.

Zo zorgen ze voor een bijkomende bescherming en een onmiskenbare esthetische meerwaarde.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?