Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Online-energiecalculator van Deceuninck berekent hoeveel u met nieuwe ramen uitspaart

In een doorsneewoning gaat ongeveer 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Om het energieverbruik in uw woning te verminderen en uw wooncomfort te verhogen, kiest u dus voor hoogrendementsglas,  maar ook voor profielen met een hoge thermische isolatiewaarde. De ‘gewone’ meerkamerprofielen in pvc van Deceuninck scoren sowieso al veel beter dan wat de EPB-eisen voorschrijven. Deceuninck Zendow#neo Standaard en Premium doen daar dankzij de toepassing van de unieke Linktrusion-technologie nog een mooie energiebesparende schep bovenop. Via de nieuwe energiecalculator op www.deceuninck.be rekent u in één twee drie uit hoeveel u met raamwerk van Deceuninck kan besparen.

Strenge EPB-eisen? Deceuninck is nog strenger!

De EPB-regelgeving wordt steeds strenger. Vlaanderen stelt nu als U-waarde voor ramen (glas en raamprofielen samen) 2,2 W/m²K voorop, Brussel 2,0 W/m²K en Wallonië 2,5 W/m²K. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte elk uur per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorheen een raam verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie,hoe beperkter het warmteverlies en hoe lager de energiefactuur.

Wil u aan de regelgeving voldoen en uw energiefactuur zien dalen, kies dan voor hoogrendementsbeglazing en houd eveneens rekening met de thermische isolatiecapaciteiten van het raamprofiel. Want zelfs met hoogrendementsbeglazing kan de U-waarde van een venster naargelang van het gekozen profiel sterk variëren.

Hoogrendementsglas met een U-waarde van 1,1 W/m²K in combinatie met de ‘gewone’ Deceuninck Zendow-raamprofielen met een  U-waarde van 1,7 W/m²K resulteren in een raam met een U-waarde van 1,4 W/m²K. Dat is dus beter dan wat de EPB-normen voorschrijven.

De nieuwste serie raam- en deurprofielen van Deceuninck, Deceuninck Zendow#neo, scoort nog beter.  Bij Deceuninck Zendow#neo wordt niet langer gebruik gemaakt van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen.  Bij de Deceuninck Zendow#neo Standaard-oplossing worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern hierbij bestaat uit schuim van gerecycleerd pvc en staaldraad. De Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing  maakt gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel enerzijds en van continue glasvezels in het 6-kamer-vleugelprofiel anderzijds. Optimale thermische prestaties zijn hiervan het onmiddellijke resultaat.  Zo  haalt zelfs de basisuitvoering van het Deceuninck Zendow#neo-raam- en deursysteem met hoogrendementsbeglazing makkelijk 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow #neo Premium-oplossing zijn nog lagere – en dus betere – U-waarden mogelijk. Zelfs tot 0,77 W/m²K.

Een investering die rendeert

Glas en raamprofielen vervangen is  een investering die rendeert. U vermindert de CO2-uitstoot en het energieverbruik, verhoogt uw wooncomfort en verbetert het energieprestatiecertificaat - en dus de waarde - van uw woning.  Wie nu investeert in nieuwe ramen,  kan trouwens nog steeds een beroep doen op diverse premies en op het verlaagd btw-tarief van 6% voor renovatie van woningen ouder dan vijf jaar. Zo is uw investering  binnen enkele jaren terugverdiend.

Met de nieuwe energiecalculator op www.deceuninck.be kan u in enkele klikken berekenen hoeveel geld en CO2 u precies zou uitsparen als u uw huidig raamwerk zou vervangen. Duid gewoon uw huistype en uw huidig raamsysteem aan, geef aan op welke manier u uw huis verwarmt, en de energiecalculator becijfert meteen hoeveel minder stookkosten u zal moeten betalen als u voor hoogrendementsglas en Deceuninck Zendow, Deceuninck Zendow#neo Standaard of Deceuninck Zendow #neo Premium kiest. 

Al deze types ramen zijn trouwens verkrijgbaar in de integraal  gekleurde Omniral-uitvoering, het nieuwe coating-kleurconcept van Deceuninck waarbij de profielen rondomrond gekleurd zijn, tot aan de binnenlijst toe. Zo bespaart u op energie, maar niet op comfort of design.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??