Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

De veilige voordelen van Deceuninck Zendow#neo

Inbraken zijn in ons land helaas nog altijd schering en inslag. Vaak worden er kostbare spullen gestolen en zit je voor lange tijd opgescheept met een gevoel van onveiligheid. Om dit te vermijden, is het belangrijk je woning helemaal inbraakveilig te maken. Het profiel van je ramen, het beslag, het glas… verschillende factoren spelen een rol. Te beginnen bij de veiligheid van de deuren!
Inbraakwerende deuren vormen de basis van een veilige woning. Lees hier aan welke eisen een inbraakveilige deur moet voldoen.

Het juiste veiligheidsbeslag én kwalitatieve profielen

Veilige deuren, dat zijn eerst en vooral stevige deuren. Daarbij is niet zozeer de dikte van de deur maar wel de materiaalkeuze van belang. Wie zijn woning inbraakveilig wil maken, komt dan ook vaak uit bij PVC deuren. PVC deuren zijn bijzonder stevig en scoren in combinatie met het juiste veiligheidsbeslag uitstekend op tests rond inbraakveiligheid.

Kies voor gelaagd of inbraakwerend glas

Vandaag zijn veel deuren uitgerust met glas. Dat zorgt voor extra lichtinval en creëert een gevoel van ruimte. Helaas is glas ook het eerste doelwit van inbrekers. Kies daarom altijd voor gelaagd of inbraakwerend glas. Deze glassoorten zijn veel moeilijker in te slaan. Tip: let ook op de afstand tussen deur en raamwerk. Hoe kleiner hoe minder plaats voor een breekijzer en hoe beter de veiligheid van je deur.

Sterke sloten, veilige deuren

Wil je de veiligheid van je deur verbeteren? Kies dan voor een slot met een meerpuntsluiting. Tegenwoordig zijn de meeste deuren op drie of zelfs vijf punten verankerd. Tip: met veiligheidsbeslag dat alleen van binnenuit te zien is, maak je het inbrekers extra moeilijk. Zo krijgen ze immers geen zicht op het soort beveiliging dat je gebruikt voor je deur.

Hou inbrekers buiten met Zendow & Zendow#neo PVC deuren

Deceuninck Zendow & Zendow#neo PVC deuren voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen rond inbraakwerendheid. Sterker nog: Zendow en Zendow#neo deuren met afsluitbare kruk, veiligheidsbeslag en gelaagd glas bieden langer weerstand dan de drie vooropgestelde minuten die binnen de testprocedure van kracht zijn.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?