Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Topisolatie in ramen en deuren

Om een goed geïsoleerd huis te realiseren, is het van belang aandacht te besteden aan de ramen, maar uiteraard ook aan de buitendeuren. Bij een voordeur zijn zowel isolatie, veiligheid als design van groot belang. De nieuwste deurprofielen combineren al deze troeven.

Wie kiest voor pvc ramen en deuren, kiest voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding én is zeker van een hoge isolatiewaarde. Deceuninck gaat echter nog een stapje verder en introduceert nu ook – na de raamprofielen – de unieke Linktrusiontechnologie in de deurprofielen. Linktrusion biedt een alternatieve oplossing voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen, zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 30% beter zijn.

Deur met een plus

De raam- en deurserie waarin deze unieke Linktrusion-technologie voor het eerst gebruikt werd, is de Deceuninck Zendow#neo-serie. Een Deceuninck Zendow#neo Premium raam haalt uitstekende isolerende prestaties. Zelfs Uw-waarden tot 0,65 W/m²K behoren tot de mogelijkheden. De Uw-waarde of de warmtedoorgangscoëfficiënt van het raam geeft aan hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat. Hoe lager deze waarde, hoe beter de thermisch isolerende prestaties en hoe lager je energiefactuur.

Bij de Zendow#neo deur uitvoering wordt, net zoals bij de Zendow#neo Premium ramen, de deurvleugel voorzien van continue structurele glasvezels en de deurkader thermisch versterkt met pvc-schuim en staaldraad. Dat geeft een superieure, ongeëvenaarde thermische isolatie, maar minstens even belangrijk zijn de rigiditeit en de maximale afmetingen die bij de nieuwe Deceuninck deuren behaald worden. Binnen de ramen is er verder ook de keuze voor de Zendow#neo Standaard-uitvoering. Uitgerust met hoogrendementsbeglazing haalt de standaarduitvoering de uitstekende thermische isolatie Uw=1,1 W m²/K.

Kies je stijl

Een deur in pvc kan probleemloos volledig volgens persoonlijke smaak worden gefabriceerd. Klassiek of modern? Met of zonder zij- of bovenlicht? Al dan niet met je huisnummer in de gezandstraalde beglazing? Afgewerkt met decoratieve deurpanelen of bekledingsprofielen?Het brede gamma heeft het allemaal. Ook inzake kleur is er keuze te over. Qua design liggen de Deceuninck Zendow#neo-deurprofielen volledig in lijn met de raamprofielen. In het assortiment is er ook een vleugeloverdekkende oplossing. Hierdoor ogen de deuren een stuk mooier. Vleugelprofielen en rubberafdichtingen zijn hier immers niet zichtbaar.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?