Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Drie voorwaarden voor een geslaagde raamrenovatie

Een comfortabele, goed geïsoleerde woning kan niet zonder kwalitatieve topramen. En dat geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen. Maar opgelet: raamrenovatie betekent wel wat meer dan dubbel glas installeren. Om van een geslaagde raamrenovatie te kunnen spreken, spelen meerdere factoren een rol. Wij lijsten ze één voor één voor je op!

1. Ga voor hoogrendementsglas

Een eerste noodzakelijk ingrediënt van een geslaagde raamrenovatie is hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas isoleert maar liefst vijf keer beter dan enkel glas en bijna drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Aangezien gewoon dubbel glas tien jaar geleden nog de norm was, is de kans groot dat er ook in jouw beglazing nog heel wat besparingspotentieel zit. Bereken alvast je energiewinst met onze energiecalculator.

Maak je je zorgen over de look-and-feel? Dat is nergens voor nodig. Het verschil tussen gewoon dubbel glas en hoogrendementsglas is met het blote oog namelijk amper te zien.

2. Altijd zeker met PVC ramen en Linktrusion

Bij raamrenovatie komt het erop aan om de Uw-waarde omlaag te krijgen. Die geeft aan hoeveel warmte door een wand of raam verloren gaat. Niet alleen het glas speelt daarbij een rol, maar ook de raamprofielen. Met de ramen en deuren van Deceuninck hoef je je alvast geen zorgen te maken. Het Deceuninck Zendow#neo raam- en deursysteem haalt in combinatie met hoogrendementsbeglazing gemakkelijk een Uw van 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing zijn nog lagere waarden mogelijk, tot Uw 0,65 W/m²K.

Onze Zendow#neo ramen van Deceuninck kunnen deze uitstekende isolatieprestaties voorleggen dankzij de innoverende Linktrusion-technologie. Door onder meer gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf. Linktrusion is een continu evoluerende technologie die kenmerken en prestaties van zowel nieuwe als traditionele materialen uitpuurt, doseert en combineert.

3. Ramen en muren gaan hand in hand

Essentieel voor een geslaagde raamrenovatie is dat niet alleen de ramen en raamprofielen worden aangepakt, maar ook de muur zelf. Want je raamwerk mag dan nog van topkwaliteit zijn, met een slecht isolerende muur zullen de warmteverliezen zich blijven opstapelen. Tip: pak je je raam- en muurrenovatie gelijktijdig aan? Ga dan zeker na of je geen aanspraak maakt op de combipremie!

Bijkomend : in 2015 komt men nog in aanmerking voor het BTW-tarief van 6%. Vanaf 2016 moet de woning voortaan minstens 10 jaar oud zijn.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?