Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Oogstrelende interieurprofielen

De sfeer in een ruimte wordt niet alleen bepaald door kleuren en meubels, maar ook voor een belangrijk stuk door de aankleding van wanden en plafonds. Architecturale interieurprofielen zijn het ideale materiaal om je muren en/of plafonds snel en efficiënt een warme aanblik te geven.

Of je nu woont in een loft of een statig herenhuis... met architecturale interieurprofielen geef je je interieur op eenvoudige wijze de trendy uitstraling die je zoekt. Duurzaamheid en eenvoud gaan hier hand in hand. De volgende argumenten zullen je zonder twijfel overtuigen.

SOBER DESIGN

Eenvoud siert, ook in je huis. Het sobere, geometrische design van de profielen integreert naadloos met elk interieur. Het effect is subtiel en eist niet de volledige aandacht op.

FLEXIBILITEIT TROEF

De interieurprofielen zijn beschikbaar in diverse lengtematen, tot 6 meter lang. Dat maakt dat je muur en/of plafond niet onderbroken wordt door lelijke naden. Kleinere lengtematen behoren ook standaard tot het gamma. Het lichte gewicht van de holwandige profielen maakt ze op elke onderstructuur toepasbaar en draagt bij tot een makkelijke plaatsing.

EENVOUDIG EN SNEL

Denk je dat de afwerking van je muren en plafond een lastig karwei zal worden? Niet met de handige tand- en groefverbinding van deze interieurprofielen. De panelen schuiven eenvoudig in elkaar en worden snel en efficiënt gemonteerd op een achterliggend kader.

DUURZAAM EN ECOLOGISCH

Architecturale interieurprofielen zijn ook een ecologische keuze. De profielen zijn gemaakt van gerecycleerd pvc uit de afvalverwerking.Het profiel wordt afgewerkt met een stevige toplaag, waarna je een nieuw product hebt dat voor 80% bestaat uit gerecycleerd materiaal. Op het eind van zijn levenscyclus is het profiel overigens opnieuw voor 100% recycleerbaar.

Deze wand- en plafondafwerking is dus een uiterst duurzame en ecologische keuze.

OPTIMALE LICHTVERDELING

De verschillende mogelijke oppervlaktestructuren van de profielen reflecteren het licht. Ze geven een onopvallend reliëf. Er bestaat de keuze tussen 'lined', 'squared', en 'waffled'.

Door smalle en brede profielen te combineren, stel je naar believen ook je eigen patronen samen. De buigzaamheid van de profielen biedt de mogelijkheid gebogen wanden te creëren, die meteen zorgen voor structuur in de ruimte.

Wat schreef de Livios-redactie over interieur?