Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kan ik mijn gevel goed isoleren?

Als je gevelwerken wil uitvoeren, dan doe je dat maar beter meteen grondig, inclusief een goede isolatie. Niet alleen creëer je daarmee een aangenaam binnenklimaat en verlaag je je energierekening, vanaf 1 november kan je ook weer aanspraak maken op een renovatiepremie.

ISOLEREN VOOR MEER COMFORT

Woon je in een oudere woning, dan merk je het wellicht wel: in de winter kan het kil voelen. De energiekosten lopen dan ook hoog op. De remedie: ga voor goede isolatie. Een gevel met isolerende ramen en deuren is een goed begin. De Zendow en Zendow#neo pvc-profielen van Deceuninck kunnen alvast de thermische performantie gevoelig doen toenemen, zeker in combinatie met hoogrendementsglas.

De warmte blijft binnen, de koude buiten. Ook efficiënte muurisolatie is uiteraard essentieel om je woning energiezuinig te maken. Bij renovatie is isoleren aan de buitenkant de beste keuze, omdat je op die manier het best een ononderbroken isolatieschil kan bekomen. De gevel wordt daarbij volledig ingepakt met isolatiemateriaal. Kijk ook zeker welke premies je kan krijgen voor je isolatie. De overheid, de netbeheerders en de gemeentes voorzien veelal extra steun voor wie zijn huis energiezuiniger wil maken.

HOOGWAARDIGE GEVELBEKLEDING

De isolatie van je woning gaat hand in hand met de afwerking. Uiteraard wil je dat je gevel straks een mooi visitekaartje is voor je huis. Isoleer je aan de buitenkant, hou er dan rekening mee dat ook de dikte van de gevel zal toenemen. Ga dus voor eenvoudig te bewerken en verwerken gevelbekleding die perfect kan dienen als finale eindlaag. Deceuninck beschikt onder meer over een standaard pvc-gevelbekledingsreeks, beschikbaar in drie vormen: rabat, dubbele rabat en potdeksel.

Elke soort is er in acht verschillende, in de massa gekleurde tinten. De beide rabatplanken van enerzijds 15 cm en anderzijds 30 cm hoog zijn ook voorzien van een houtreliëfstructuur. De premium uitvoeringen -bestaande uit zowel pvc als Twinson, een composietoplossing- beschikken over een bijzonder uitgebreid kleurenpalet. Zo is het perfect mogelijk een totale harmonie te creëren tussen ramen, gevel en dakafwerking. Ook kan creatief omgesprongen worden met vorm, kleur en materiaal. Een pvc-gevelbekleding heeft tal van voordelen: het is onderhoudsarm, zelfdovend en 100% recycleerbaar.

Bovendien is de installatie bijzonder snel en eenvoudig. Ook diverse geveloplossingen in Twinson, een composiet gemaakt uit het beste van hout en pvc, worden aangeboden. Bij de Twinson open en gesloten geveloplossing combineer je de natuurlijke look van hout met het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van pvc. Twinson is splinter- en rotvrij alsook waterbestendig. Bij de vlakke gevelplank zorgt het unieke tand- en groefsysteem in combinatie met de perfect bijpassende afwerkingsprofielen voor een lichtgewicht geventileerde voorzetgevel. De open gevelbekledingsoplossing hanteert het zogenaamd openvoegprincipe en combineert esthetiek met functionaliteit.

Mede dankzij het zwart gekleurde montageprofiel en de centraal zichtbare zwarte bevestigingsschroeven wordt een oogstrelend architecturaal eindresultaat verkregen. De open gevelplank koppelt inspiratie en vrijheid in design aan een minimum aan profielen en materiaal. Tot slot is het belangrijk te weten dat alle Deceuninck geveloplossingen perfect compatibel zijn met de meest uiteenlopende isolatiediktes.

Wat schreef de Livios-redactie over na-isolatie?