Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Energiezuinig (ver)bouwen: een prima belegging

In een doorsneewoning gaat ongeveer 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Om je energieverbruik te verminderen en je wooncomfort te verhogen, combineer je best hoogrendementsglas met sterk isolerend schrijnwerk. Dankzij een revolutionaire technologie in pvc-schrijnwerk kan je nu je energierekening aanzienlijk laten dalen.

Glas en raamprofielen vervangen is een investering die onmiddellijk rendeert. Je vermindert de CO2-uitstoot en je energieverbruik, verhoogt je wooncomfort en verbetert de energiescore van je energieprestatiecertificaat (EPC) – en dus de waarde – van je woning. Wie in een woning ouder dan 25 jaar de ramen en deuren vervangt, kan gebruikmaken van de nieuwe renovatiepremie. Die bedraagt nog altijd maximaal 10.000 euro voor werken in deze vier categorieën: werken aan ramen en deuren, structurele aanpassingen, dakwerken en het verbeteren van technische installaties. Per categorie kan je tot 2.500 euro van je investering terugbetaald krijgen. Is je huis ouder dan 10 jaar, dan geldt altijd het verlaagde 6% btw-tarief voor renovatie. Kortom, je investering in nieuw raam- en deurwerk heb je binnen enkele jaren terugverdiend.

REVOLUTIONAIR

Behalve voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn prima isolatiewaarde. De revolutionaire versterkingstechnologie Linktrusion maakt kiezen voor pvc-schrijnwerk nu nóg interessanter. Linktrusion combineert verschillende technieken en materialen – pvc, continue structurele glasvezels, staaldraden en pvc-hardschuim – om zo voor elk type toepassing tot de ideale productconfiguratie te komen. De techniek komt niet alleen je portemonnee ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. Bij de Zendow#neo Standaard -uitvoering wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met   een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw- waarde van 1,1 W/m²K. Bij de Zendow#neo Premium -uitvoering blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over zes kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De half terugliggende vleugel wordt versterkt door ononderbroken structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met  driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven zijn het tijdloze design, de slanke vleugel, de ruime kleurkeuze en de grotere afmetingen. 

OOK DEUREN

Sinds kort past Deceuninck de technologie ook toe bij de deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm versterkt met ononderbroken structurele glasvezels en het deurkader met thermische versterking. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. Ook hier verzekert technologie sterk verbeterde performanties, zowel op het vlak van isolatie als op het vlak van afmetingen. Grotere maximale vleugelafmetingen, tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog, vormen geen enkel probleem.

TOT 300 EURO ‘CASHBACK’

Vanaf Batibouw - 25 februari – pakt Deceuninck uit met een nieuwe cashbackactie. Alle particulieren die voor Zendow#neo Premium-ramen en/of -deuren in kleur kiezen, krijgen vanaf 10 elementen 300 euro terugbetaald. Voor 5 tot en met 9 elementen uit dezelfde serie bedraagt de korting 100 euro. Info en voorwaarden: www.deceuninck.be of op de Deceuninck-stand, paleis 4, stand 212.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?