Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Op zoek naar een mooi, duurzaam terras?

Niets overtreft het plezier van zalig genieten op een zonnig terras. Binnen het Twinson-assortiment, een 100 % recycleerbaar en PEFC-gecertificeerde grondstof die de natuurlijke look & feel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van pvc combineert, biedt Deceuninck twee particuliere terrasoplossingen aan. De bredere terrasplank van 21 cm, nieuw maar net zoals de reeds bestaande Twinson-terrasoplossing van 14 cm, milieu-, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te installeren.

Natuur en Technologie

Pvc-houtcomposiet wordt gemaakt van hout en pvc. De voordelen van die twee materialen worden gecombineerd in één nieuw basismateriaal. Je krijgt de warme, natuurlijke look van hout, maar ook de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc. Het materiaal is 100% recycleerbaar en biedt daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. De natuurlijke look past in elke tuin en er zijn tal van mogelijkheden op vlak van kleuren. De planken bestaan in een versie van 140 mm of 210 mm breed. Je kunt ze dubbelzijdig gebruiken, wat concreet betekent dat de terrasplanken omkeerbaar zijn en je dus kunt kiezen voor twee verschillende afwerkingen. Bij de 140 mm plank is de ene zijde grof gegroefd en de andere zijde fijn gegroefd, bij de 210 mm plank is de ene zijde eveneens grof gegroefd, maar de andere zijde vlak gegroefd. Afhankelijk van de look die je voor ogen hebt, maak je je keuze. De smalle plank is beschikbaar in acht natuurkleuren, de brede plank in vier kleuren.

Belangrijkste troeven

Slipresistentie: een glad terras wil uiteraard niemand, ook niet bij regenweer. Met deze terrasplanken kun je met een gerust hart naar buiten: ze hebben een geborstelde afwerking met groeven, waardoor de planken uiterst slipvast zijn, zelfs als ze nat zijn. Meer nog, de planken voldoen aan de hoogste en veiligste classificaties op vlak van slipresistentie!

Duurzaam: een terras van pvc-houtcomposiet is 100% PEFC-gecertificeerd. Dat betekent dat het verwerkte hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Heel anders dus dan tropisch hardhout, dat vaak afkomstig is uit bedreigde regenwouden. Maar deze terrasplanken zijn ook duurzaam op andere vlakken: ze gaan jarenlang probleemloos mee en hebben dus een lange levensduur. Bovendien kan de plank op het eind van de levenscyclus gewoon weer gerecycleerd worden, zonder kwaliteitsverlies. Zonder splinters: niets aangenamer dan op een warme dag blootsvoets de tuin in wandelen. Met deze planken kun je dat zonder zorgen doen: er is geen splintervorming en de planken zijn splijtvrij. Veilig en makkelijk dus. En nog vele andere troeven... Het terras is bijvoorbeeld ook makkelijk te plaatsen, stevig, onzichtbaar te monteren en bestand tegen schimmel en insecten.

Wenst u een brochure , staal of gratis plaatsingsofferte te ontvangen, neem dan zeker een kijkje op onze site.

Wat schreef de Livios-redactie over terras?