Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe duurzaam zijn PVC ramen en deuren ?

In een wereld waar steeds meer aandacht wordt geschonken aan de impact van het gebruik van materialen en van energie, is Deceuninck het aan zichzelf, aan u en aan de toekomstige generaties verplicht nieuwe technieken en strategieën te ontwikkelen die zijn profielen nog efficiënter en nog performanter maken. Zoals bijvoorbeeld met Linktrusion technologie: een revolutionaire technologie waarmee de traditionele versterkingswijze van pvc-profielen volledig herdacht werd en waar alle Deceuninck Zendow#neo raam- en deurprofielen mee zijn uitgerust.

Revolutionaire Linktrusion technologie

Naast zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen - pvc,  continue glasvezel, staaldraden, foam, … gecombineerd om voor elk type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion voor een efficiënter grondstofverbruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties die tot 35% beter zijn.

Zendow#neo Premium deuren: toptechnologie en veiligheid

Deceuninck paste de Linktrusion-technologie voor het eerst toe bij zijn Zendow#neo ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de Premium deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn. Tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.

Een investering die blijvend rendeert

Aan de universiteit van Barcelona werd een analyse gemaakt van de totale levenscyclus van raamprofielen vervaardigd uit verschillende materialen. De levensduur van de ramen werd bepaald op 50 jaar. De studie toonde aan dat pvc-ramen over de gehele levenscyclus bekeken het beste scoren. Ze hebben het laagste energieverbruik en de laagste CO2-uitstoot. Deceuninck Zendow#neo ramen zijn bovendien niet onderhevig aan verrotting of corrosie. Chemische of biologische invloeden vormen geen probleem. Aan zee of in industriële gebieden, Deceuninck Zendow#neo voelt zich overal thuis en heeft een uitstekende weer- en UV bestendigheid. Het is het ideale, kleur- en vormvaste materiaal.

Meer info : www.deceuninck.be

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??