Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Deceuninck en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe besparen op je energiefactuur ?

Toon me je voordeur, en ik zeg wie je bent. De voordeur is het paradepaardje van je woning. Maar dat volstaat natuurlijk niet. Bij de nieuwste generatie pvc-deuren gaan design, veiligheid en isolatie hand in hand.

Welke voordeur je ook kiest, de afmetingen, het materiaal, de kleur en stijl ervan bepalen in grote mate de look en daarmee de uitstraling van je woning. Maar een voordeur heeft nog wel meer functies. Niet alleen voor de bewoners maar ook voor warmte is ze dé weg naar buiten. Kies dus voor een goed geïsoleerd en luchtdicht exemplaar, dat warmteverlies tot een minimum beperkt. Ook aan voordeuren stelt de energieprestatie regelgeving (EPB) bepaalde eisen: hun Ud-waarde (warmtecoëfficiënt) mag maximum 2,0 W/m2K bedragen.

Ongewenste bezoekers

Natuurlijk dient je voordeur ook om inbrekers buiten te houden. Niet alleen de deur zelf moet stevig zijn, ook het hang- en sluitwerk. Met de nieuwe generatie pvc-deuren hoef je niet meer te kiezen tussen stijl, comfort of inbraakbestendigheid, want ze combineren ál deze aspecten. Een innovatieve, in België ontwikkelde versterkingstechnologie maakt pvc-deuren vandaag nog interessanter. Daarbij worden continue, structurele glasvezels en staaldraad mee ingebed in de profielen. Een superieure isolatie en hogere inbraakwerendheid zijn het onmiddellijke resultaat.

Energierekening

Nu duurzaam bouwen dé norm is geworden, winnen ook isolatie en luchtdichtheid aan belang bij je keuze. Fabrikanten zetten daarom steeds nieuwere technologieën in om de isolatiewaarden van deuren te verbeteren. In de meest recente versterkingstechnologie worden verschillende materialen – pvc, continue glasvezel, staaldraden, hardschuim…– gecombineerd om voor elk type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt de technologie voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product én optimale thermische prestaties.

Na ramen kunnen nu ook pvc-deuren versterkt worden met continue structurele glasvezels. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde – en dus je energierekening – ten goede, ook op vlak van afmetingen biedt ze meer esthetische mogelijkheden.

Performant paneel

De meest recente innovatie in pvc-deuren is het geïntegreerd superisolerend en inbraakwerend, vleugeloverdekkend deurpaneel waarbij vleugel en deurpaneel één geheel vormen. Deze superisolerende deuren worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in ruime afmetingen.

De tegen corrosie behandelde staalplaat staat garant voor rigiditeit, de 7 cm dikke isolatie voor uitermate hoge isolatiewaarden. De warmtedoorgangscoëfficiënt van kader en deurpaneel gecombineerd bedraagt maar liefst 0,72 W/m2K (Ud).

De nieuwe generatie deuren is verkrijgbaar in zes verschillende stijlvolle designs en in een ruime waaier coating kleuren. Zo vind je altijd een deur die bij jouw bouwstijl past.

Meer info? Bestel de brochure.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?