Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Poujoulat Belux en is dus niet geschreven door Livios.

Inox concentrisch rookgasafvoersysteem voor pelletkachels

Hout is een 100% natuurlijke energiebron. Het maakt deel uit van de natuurlijke cyclus van de CO2 uitstoot van onze bossen en draagt bij tot de bescherming van het milieu. De toenemende innovatie in verbrandingstechniek samen met de sterke kalorische waarde van de brandstof op zich, hebben de pelletverwarming in ééngezinswoningen volledig geïntegreerd.

Poujoulat heeft haar producten in nauwe samenwerking met grote fabrikanten van kachels, inbouwhaarden en pelletketels ontwikkelt en dit in lijn met haar ambitie om de gebruikers een volledige, efficiënte en krachtige oplossing aan te bieden. Deze ontwikkeling heeft geleid tot het ontwikkelen van een aangepaste rookgasafvoertechnologie.

Het systeem PGI

Het PGI systeem bestaat uit een vast Inox rookkanaal voor kachels, haarden of verwarmingsketels op houtkorrels (kortweg «pellets» genoemd) in de ééngezinswoning.

De concentrische technologie waarbij twee kanalen in elkaar steken, zorgen voor een luchtstroom waarbij de toegevoerde luchtaanvoer een isolerende functie vervult terwijl de rookgasafvoer wordt afgevoerd.

Deze nieuwe rookkanaaltechnologie zorgt voor een beter rendement van de toestellen en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in een nieuwe of bestaande woning, waar energie- en warmtebesparing een absolute prioriteit vormen.

Voordelen:

Uitzicht van het rookkanaal
Omdat een kachel een essentieel onderdeel uitmaakt van uw binneninrichting, werd ook het PGI-kanaal aan uw verwachtingen aangepast. PGI is beschikbaar in verschillende kleuren en kan daardoor een decoratief element worden binnen uw interieur.

Verminderd pelletverbruik
Dankzij het element voor luchtafname (EDPA) kan het verbruik van het toestel met 10 tot 15% verminderd worden.

Veiligheid
Poujoulat heeft een techniek op punt gezet die de dichtheid garandeert en dit zonder lipdichtingen. PGI werd getest aan 1000°C en kreeg net zoals alle andere Poujoulat producten, die werken op basis van hout of vaste brandstof, het CE-label. (T450... G schouwbrandbestendig).

> Meer info over Poujoulat vind je hier

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?